RTRT Headerfoto

Zoals wellicht bekend is, heeft de Rotterdam Marathon het voornemen om de marathon alsnog te laten doorgaan op 24 oktober 2021. Ivm daarmee heeft men ons gevraagd of wij in Breda dan ook als voorbereiding in de maanden juli tot oktober, weer trainingslopen zouden willen organiseren. Dit hebben wij onder onze vrijwilligers gepolst. Maar zoals de verwachting al wel was, kunnen of willen veel mensen geen toezegging doen. Juist omdat het dan vakantietijd is willen velen zelf vakantie houden, áls dat in die tijd weer toegestaan en mogelijk zou zijn.

Dus: als voorbereiding op de Rotterdam Marathon van 24 oktober 2021 zullen er in Breda géén trainingslopen georganiseerd worden
.


 

 

De centrale organisatie van de trainingslopen in Rotterdam heeft het besluit moeten nemen om geen trainingslopen aan te bieden voor de NN Marathon Rotterdam 2021.

Uiteraard begrijpen wij dat besluit en wij kunnen natuurlijk niet op eigen verantwoordelijkheid alsnog hier de RtRt gaan organiseren. Dat betekent dat er dus ook voor Breda geen RtRt2021 zal zijn.
Hopelijk kunnen we in 2022 alsnog dit mooie evenement weer oppakken.

Alle vrijwilligers nogmaals hartstikke bedankt voor al jullie inzet bij de afgelopen trainingslopen!
En alle deelnemers voor hun enthousiaste opkomst en deelname.


 

 

Vooraf was het toch weer een beetje tenen knijpen: wordt het storm en regen en kan het wel door gaan? Of gaat het nog een beetje meevallen?
En gaat het lukken met de wegwerkzaamheden in het Ulvenhoutse bos waarbij een aantal van “onze” fietspaden worden opgebroken (en na komende week grotendeels niet eens meer zullen bestáán). 

Nou die wind was er wel, maar het was over het algemeen toch goed te doen, zo klonken de geluiden na afloop. En het bleef droog, ook wel lekker. En soms zelfs een klein zonnetje.
Het probleem zat hem eigenlijk meer bij de lopers. Vrij veel uitvallers die opgehaald moesten worden, met allerhande klachten.

Met de route-aanpassingen lukte het over het algemeen best goed, er is in al die jaren bij elkaar nog nooit zoveel gele verf op de weg gespoten als deze ene keer. In het bos zijn de sporen grotendeels alweer uitgewist en opgeruimd. Op de andere plekken moet de regen zijn werk nog doen.

Via onderstaande link zie je alle foto’s van vandaag. Het is weer een hele mooie en zeer omvattende reportage geworden. Heerlijk om weer terug te kijken. 
https://photos.app.goo.gl/4t4XMJLdFZnZWxJn8.


 

De 35km trainingsloop van zondag, 15-3-2020 is AFGELAST!

Met spijt moeten wij melden dat wegens de ontwikkelingen rondom het Corona virus, de trainingsloop is afgelast.
Om dezelfde reden heeft het algemeen bestuur van Sprint ook de gehele locatie gesloten verklaard, minimaal tot een met komende zondag.


Naar verwachting zal ook de centrale organisatie in Rotterdam het nieuws verspreiden dat de trainingsloop in Breda voor zondag 15 maart 2020 is afgelast.


 

 

Na inspectie vanochtend en route uitzetten vanmiddag, blijkt dat de weg-aannemer toch al aan de gang gegaan was. Maar gelukkig nog pas heel weinig.
Net na het 21km punt maakten we altijd een klein vierkantje linksaf. Dat is nu al wel opgebroken.
Maar gelukkig kunnen we 15 meter verder wel gewoon linksaf, langs de slagboom en daarachter vervolgt zich het fietspad zoals voorgaande jaren (hier wel even ritsen want het is smal langs de slagboom).

Ook bij de 21,66 en 21,75 km-punten heb ik de route-tekst en de kaart beter kloppend gemaakt, zie de pagina [Routes] versie 3.
Zowel bij de 21.66 als bij 23,98(tunneltje) zijn er pijlen op de weg gespoten om je te helpen.