RTRT Headerfoto

Vandaag, 6-1-13 is weer de eerste editie van de trainingslopen gelopen over een afstand van 20Km. En het was weer een mooie editie! Om de foto's te bekijken, klik HIER.

Onder prima loopomstandigheden (rustig weer, licht bewolkt en 8 graden celsius) vertrokken de 11 groepen om half tien vanaf het terrein van AV Sprint voor de 20 kilometer. De 22 tempomakers en de 183 lopers en loopsters liepen via de Overaseweg langs de Galderse Meren richting Meersel-Dreef. Op de grens Nederland-België werd het fietspad langs de Mark genomen richting Breda.
Ondanks het zachte weer viel het aantal tourfietsers op het fietspad gelukkig mee.

 

Na de 8 kilometer fietspad door het prachtige Markdal via het Mastbos weer naar Sprint. De laatste  groepen waren zo enthousiast dat ze op het eind nog een halve kilometer extra hebben  gelopen. Blijkbaar was de voorfietser door het tempo van 6.00 per km in tranche geraakt en daardoor in de laatste bocht naar het eindpunt  het bordje rechtsaf gemist.  De meeste lopers hadden overigens niet in de gaten dat de laatste 500 meter uiteindelijk 1000 meter was geworden.

Behalve een valpartij (zonder gevolgen), deden er zich geen vervelende dingen voor. De EHBO-ers hebben niets te doen gehad. Hoewel …, ze hebben bij de gevaarlijke oversteken gezorgd dat er veilig kon worden overgestoken.  

Na afloop was iedereen het er over eens dat het een mooie ronde was en men had met veel plezier gelopen. Behalve dan een enkele loper die het door hem te lopen tempo te hoog had ingeschat waardoor het genieten van de omgeving voor hem minder aandacht kreeg.

We kijken al weer uit naar de volgende trainingsloop: de 25 km op zondag 27 januari 2013.
Denk er aan: de starttijd is 9:30!