RTRT Headerfoto

Ook op de 25 kilometer weer record aantal deelnemers.

Onder goede loopomstandigheden begonnen 289 lopers aan de 2e trainingsloop. Ook deze keer weer een groter aantal groepen, waarbij het meest opvallende was dat deze keer veel lopers het tempo 6:15 hadden gekozen. Ondanks dat enkele pacers en vaste lopers naar Schoorl waren was er toch weer een nieuw record aan deelnemers.

Na de start werd via de Overaseweg koers gezet richting Effen. Vervolgens via de toeristische route naar Rijsbergen en vanaf Rijsbergen achter de Vloeiweide om, door De Rit weer naar Effen en vandaar terug naar de atletiekbaan van AV Sprint.

Slechts een enkele loper moest afhaken omdat het gekozen tempo toch iets te hoog gekozen was. En op een enkele val na van een pacer (gelukkig zonder ernstige gevolgen) zijn er geen incidenten gebeurd. Bijna iedereen wist de 25 km te volbrengen. De groep van 4:15 had er blijkbaar zelfs zoveel zin in dat men 2 km extra gelopen heeft. Of was het dat de fietser door de snelheid van de groep onvoldoende tijd had om de routebeschrijving ook steeds in het oog te houden en dat hij daardoor de afslag miste?

Na afloop waren er weer veel tevreden en trotse gezichten en complimenten voor de fietsers, pacers, drankpostverzorgers, EHBO, de rest van de organisatie en complimenten over de wederom mooie route.


Fotograaf Frans Vledder heeft er weer een bijzonder fraaie rapportage van gemaakt. Klik HIER of op een van de onderstaande foto's om ze allemaal te bekijken.


rtrt2015_25km_foto14    rtrt2015_25km_foto84