RTRT Headerfoto

Een enkel spatje regen en best wel koud voor de fietsers en de vrijwilligers bij de drankposten. Maar verder was het prima loopweer voor de deelnemers aan de 20 km-trainingsloop. Misschien was het perfecte loopweer de reden waarom we deze keer meer deelnemers aan de start hadden dan ooit eerder bij trainingslopen: 287 lopers (incl. pacers)! 

Door de grote opkomst was het erg druk aan de inschrijftafel en was het noodzakelijk om de start 10 minuten uit te stellen. Om 9:40 vertrok de eerste groep via de Overaseweg, richting Den Deijl. Verder dwars door het Mastbos via de Oude Postbaan naar de Galderseweg en vervolgens naar het Markdal om daar via het fietspad langs de Mark naar Galder te lopen. Na Galder via Galderseweg, Marellenweg en Heistraat weer naar de Overaseweg om tenslotte weer op de baan van AV Sprint te finishen.
Wederom een prachtige route en veel complimenten aan de organisatie, fietsers, pacers, drankposten etc. En slechts 1 lekke achterband en een enkele loper met kramp.
Op de 5.45 en 6.00 hadden we de groep al gesplitst, maar ook voor de 5.30 min/km hadden zich erg veel deelnemers gemeld. Met 57 lopers was dit wel een héle grote groep. Bij de 25 km zal daarom ook de 5.30 worden opgesplitst in twee groepen.
Deze editie zal vast weer hele mooie foto's opgeleverd hebben, dus daar we zijn erg benieuwd naar...

.