RTRT Headerfoto

De eerste editie van dit nieuwe jaar is weer uitstekend verlopen.
De weergoden waren ons heel gunstig gezind en dat hadden veel mensen al vroeg in de gaten. Kort na 8:00u was de eerste deelnemer al present bij Sprint. Ja dat betekent natuurlijk een flinke tijd wachten! Een tijdje later begonnen andere deelnemers ook al toe te stromen en die stroom hield maar niet op.

In totaal hebben maar liefst 228 lopers (inclusief tempomakers) aan deze trainingsloop meegedaan. Hiermee werd met de eerste trainingsloop van 2014 een nieuw deelnemersrecord gevestigd.
En het was ook een fantastisch loopweertje. Soms zelfs nog iets te warm, gezien de bezweette koppen die zich na deze 20km weer in de kantine van avSprint lieten zien.
Onder prachtige weersomstandigheden gingen vanaf 9:30 uur de 11 tempogroepen op pad richting Meerlese Dreef. Enkele groepen vormden met meer dan 40 lopers een lange lint op de terugweg over het fietspad langs de Mark.  Regelmatig moest er worden geritst in verband met tegemoetkomende fietsers en lopers.

Verder is alles zonder echte problemen verlopen, al moesten helaas drie deelnemers voortijdig opgeven. Maar zij werden door de EHBO-ers en onze vliegende keep Ad A. veilig terug gebracht naar het clubgebouw van avSprint. Griep en een terugkerende kuitblessure was wat hen in de problemen had gebracht.

Onze fotograaf Frans Vledder heeft weer hele mooie plaatjes geschoten van deze trainingsloop. Via deze Link kan je ze bekijken.

Start van de 20km - 2014 Lopen in de mooie natuur van het Mark-dal

Frans heeft nog veel meer mooie (sport)foto's gemaakt, die kan je via deze Link bekijken.