RTRT Headerfoto

De eerste trainingsloop, de 20 km op 6 januari, bleek uiteindelijk de enige van de vier lopen te zijn geweest die niet onder winterse omstandigheden is gelopen. En ook nu moest de organisatie spoedberaad houden over het al dan niet doorgaan en over de te lopen route.

Het besluit om de loop door te laten gaan bleek uiteindelijk terecht. Alleen de start kon niet op de baan plaatsvinden. De rest van de route is gelopen volgens planning. Hier en daar was het door de sneeuwval enigszins glad en de harde wind maakte het er in het laatste gedeelte ook niet makkelijker op. Toch wisten bijna alle 208 gestarte lopers (inclusief tempomakers) de route te voltooien.
Vanuit Sprint ging de route via de Overaseweg, onder de A16 door naar Effen. Deels via de Rith en achter Fort Oranje door, richting Rijsbergen. Langs de golfbaan via de Hellegat richting Lies.
In Lies door het fietstunneltje (met gladde afdaling) naar het Liesbos. Na een rondje rondom het Liesbos begon het zwaarste stuk. Vanaf Lies via de Rith naar Effen was de harde wind veelal op kop. Gelukkig was de wind tijdens de laatste kilometers, door de woonwijk en de Burgemeester de Manlaan, weer in de rug.

De tocht was door de gladde stukken en de stevige wind zwaar. Maar na bijna twee “ererondjes” op de baan, de warme douche en thee en banaan, maar vooral ook door het gebak dat door het Roparun Team Sprinters was gebakken, was iedereen de ontberingen al weer snel vergeten.
Een prima prestatie van de deelnemers en tempomakers en er waren vele positieve reacties.

En een niet mindere prestatie ook van de fietsers en de bemanning van de verversingsposten en EHBO-ers. Zij hebben ook weer en wind moeten trotseren!
De organisatie is trots op al deze inzet en we kijken met plezier terug op deze 4 trainingslopen van 2013.

Ook achteraf hebben we diverse enthousiaste reacties ontvangen, zie het andere nieuws item.