RTRT Headerfoto

Voor zondag 24 februari 2013 stond de 30Km trainingsloop op het programma.

Dat was schrikken, zondagochtend vroeg toen de gordijnen open gingen!
Het was helemaal wit, het had dus toch wel flink gesneeuwd. Snel aankleden en op straat gaan voelen of het glad was op de klinkers in de straat. Niet heel erg alarmerend maar ook niet jofel. De gedachte is gelijk: hoe zal het op andere plekken zijn? Zal dit acceptabel zijn om de lopers en fietsers overheen te laten gaan?
Op weg naar Sprint op diverse plaatsen polshoogte genomen, conclusie: op klinkers kan het lastig zijn, maar gelukkig gaat de route voornamelijk over asfalt wegen en fietspaden.
Bij Sprint gelijk crisisberaad van het kernteam: kan het doorgaan of moeten we afgelasten?
In onderling overleg en op basis van andere verkregen informatie, is besloten om het een GO te geven.

Alle vrijwilligers die zich aangemeld hadden druppelden binnen. De ervaring op de weg waren verschillend, maar iedereen bevestigde dat het goed te doen zou zijn.
Aan de opkomst van lopers was ook niets mis, in totaal hebben toch weer zo’n 160 lopers (inclusief de tempomakers) de tocht volbracht.
Door enkele ziekmeldingen van vrijwilligers moesten twee tempogroepen worden samengevoegd tot één.
Helaas zijn er toch enkele valpartijen geweest, zowel van fietsers als van lopers en moesten enkele mensen met blessureklachten worden opgehaald of werden zij door EHBO-ers bij Sprint afgeleverd. Dat blijven toch de vervelende zaken die kunnen optreden.
Maar verder waren er weer veel enthousiaste reacties van deelnemers die we na afloop in de kantine mochten vernemen en hieronder ook enkele emails die we hebben ontvangen. Mensen waren zeer tevreden dat er gelopen kon worden en hadden niet verwacht zoveel enthousiaste vrijwilligers aan te treffen.

Het was weer een mooie tocht waar velen met genoegen aan terugdenken.
Hopelijk kunnen we snel de foto's op de site zetten.
Alle vrijwilligers weer heel hartelijk bedankt voor jullie fantastische inzet en op naar de volgende en tevens laatste trainingsloop van dit jaar: de 35Km op zondag 24 maart. Start 9:30.
Enkele reacties:


Date: Sun, 24 Feb 2013 15:29:37
Beste organisatie,

Ik wil jullie bij deze hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie van de 30km trainingsloop van vanmorgen! Ondanks het uitdagende weer werden we perfect door het landschap geleid en elke 5km van een drankje voorzien. Nogmaals bedankt en graag tot 24 maart als de 35km op het programma staat!

Vriendelijke groet,
Sander
Breda


Date: Sun, 24 Feb 2013 16:24:04
Beste organisatie,

Ik wil laten weten dat we weer enorm van de route hebben genoten. De pacers en vrijwilligers hebben ons ondanks het weer maar weer mooi door de 30 km geloodst. Bedankt voor de goede organisatie en begeleiding.
Graag weer tot de volgende keer in hopelijk iets meer lenteweer!

Sportieve groetjes
Judith