RTRT Headerfoto

 

De weersvoorspelling beloofde op zich wel een mooie dag, ook al zou het in de ochtend eerst nog koud zijn en pas in de loop van de dag wat oplopende temperaturen.
Maar het was wel even schrikken toen 's-ochtends bleek dat het in de nacht toch nog wat geregend had en dat de temperatuur ook nog eens onder nul was gedoken. Dat bleek al snel bij Sprint: de Mondo-baan was op het voorste deel flink glad. Dus konden we niet starten op de plek bij de tribune die het eigenlijk moet zijn bij deze 20km. Dan maar gestart bij de fietsenstalling zoals we wel vaker doen. Alleen betekende dit dat de 1e kilometer ca. 100m korter was dan wat het hoort te zijn.
Bij de briefing uiteraard wel een waarschuwing uitgedaan om uit te kijken voor mogelijke gladheid, vooral in het buitengebied.

Maar ik kreeg het toch wel wat benauwd toen een tijdje na de start er signalen binnen kwamen dat het o.a. op het Markpad hier en daar goed glad zou kunnen zijn. Duimen!
Gelukkig is alles goed gegaan en is iedereen zonder kleerscheuren of valpartijen weer veilig bij Sprint teruggekeerd.

De opkomst was met 306 mannen en vrouwen (incl. pacers) weer op record-niveau. Dat zien we met gemengde gevoelens aan want we willen niet verder groeien.

Opnieuw heeft Frans Vledder een mooie reportage afgeleverd. Mooie gezichten en hele mooie composities en invalshoeken.
Je vindt zijn foto's hier:  https://photos.app.goo.gl/efC4EANx6vd5wMKc9