RTRT Headerfoto

Het was inderdaad spannend tot het laatste moment of deze 20 km trainingsloop wel door zou kunnen gaan.
De temperaturen waren 's-nachts met ca. 2° lager gebleven dan de voorspelde 4° en met de neerslag van de zaterdagavond was de gladheid er ook niet beter op geworden. Maar bij een eerste inspectie om 07:30 van een stuk Markpad, het oprijpad bij de SBB boerderij, de Bouvignedreef en de Torendreef richting Sprint pakte dat toch best goed uit. Afgelasting was gelukkig niet persé al aan de orde.

Vervolgens om 07:45 crisisberaad bij Sprint door het RtRt Kernteam. We kwamen al snel tot de conclusie dat het Markpad een te groot risico vormde. En dus werd dat stuk uit de route geschrapt en besloten we om vanaf Meerseldreef gewoon de openbare weg en fietspaden te volgen: via Galder en de Galderseweg richting Breda. Of de Bouvignedreef uiteindelijk wel of niet geschikt zou zijn konden we later, na een 2e inspectie alsnog besluiten. De eerste tempogroepen zouden daar toch pas rond 10:45 zijn en dan zou de dooi al weer meer zijn werk gedaan kunnen hebben.
Consequentie was wel dat hierdoor de totale lengte terug ging van 20 km naar 18,6 km, maar dat moesten we dan maar voor lief nemen.

Aldus is geschied en de Bouvignedreef bleek uiteindelijk okay. De meeste tempogroepen hebben zelf varianten bedacht om toch de 20 km vol te maken. Sommigen namen Bouvignedreef en gingen bij het kruispunt rechtsaf langs de Boswachter en de Heren van Oranje en vervolgens bij de Torendreef nog een lusje door het bos. Of een lusje voorbij de oprit van Sprint over de Dr. Schaepmanlaan. Terwijl anderen er voor kozen om op de Galderseweg rechtdoor te gaan en vervolgens over de Duivelsbruglaan en dan zo naar Sprint.

In elk geval hoorden we na afloop alleen maar enthousiaste reacties dat iedereen heel lekker gelopen had.
Er zijn geen problemen gemeld qua blessures of andere panne.
Er waren 245 lopers in totaal, incl. de tempomakers.

Na aankomst bij Sprint kon men weer heerlijke appeltaart kopen bij het Roparun Team GGZ Breeburg.
En/ of zich heerlijk laten masseren door de gereed staande masseurs van Roparun Team Sprinters Breda.
Alle opbrengsten van  beide akties komen ten goede aan Stichting Roparun.


Wij bedanken iedereen voor zijn / haar enthousiaste inzet om dit weer mogelijk gemaakt te hebben.
En over 2 weken volgt alweer de 25 km. Hopelijk is het Weer dan minder spannend. Pfff.