RTRT Headerfoto

 

De 35km trainingsloop van zondag 20/3 was weer een hele mooie. Bij de start begon het net wat te regenen en ook onderweg is het nog even nat geweest, maar verder was het weer maar eens een prachtige dag voor zo'n trainingsloop. Het was een mooie route, jammer dat een enkele groep hier of daar wel eens net even fout ging Schamen
Voor één punt was de organisatie daar debet aan doordat het informatiebord bij de splitsing voor de 35 of 32 km pas laat geplaatst werd. Gelukkig hebben op dat punt de meeste tijd EHBO-ers gestaan om de lopers de weg te wijzen.


Want ook dit jaar was er de mogelijkheid om na het 31km punt bij Novotel/Mirabel te kiezen voor de verkorte route van 32km. Opvallend veel deelnemers maakten hier gebruik van. Waarschijnlijk is niet iedereen letterlijk in training voor de Rotterdam Marathon, maar anders hebben sommigen misschien toch een beetje trainingsachterstand...?

Dat 35km voor velen een pittige afstand is vertaalt zich deels ook in het deelnemersaantal. Waar het aantal bij de andere afstanden rond de 300 ligt (incl. tempomakers), was het aantal deelnemers nu "slechts" 251. Dus de meer recreatieve lopers hadden wijselijk verstek laten gaan.
Daarnaast was natuurlijk een punt dat tegelijkertijd de Drunense Duinenloop plaatsvond. En met een afstand van een halve marathon is dat voor velen beter behapbaar.

Verder waren er weinig problemen te melden. Eén fietser met een lekke band kon snel weer op weg geholpen worden door het inzetten van een reservefiets. Voor zover bekend zijn slechts 4 lopers uitgestapt en met de auto terug naar Sprint gebracht.
Daar kon iedereen weer bijkomen met een lekker bekertje thee, AA-Drink of water en een banaan.
En men kon weer overheerlijk gebak kopen bij Roparun Team Sprinters. Alle inkomsten gaan 100% naar het goede doel van de Roparun.


We hopen weer snel de foto's te kunnen publiceren.


En verder rest ons om alle deelnemers die in training zijn voor de Rotterdam Marathon heel veel succes te wensen.
Nog 3 weken te gaan en nu is de fase aangebroken om weer wat gas terug te nemen en te recupereren voor de grote dag op 10 april. Veel succes iedereen!


Helaas hebben we geen banner van de 35km,
dus de lopers moesten het doen met dit
geïmproviseerde finish-punt Tong uitsteken

Simpel 35km punt