RTRT Headerfoto

Hieronder vind je alle eerdere nieuws-artikelen en daarin ook alle links naar de foto-series van vorige edities van de Road To Rotterdam Trainingslopen van avSprint Breda. 

De foto's zijn er al en Rinus heeft er weer een hele mooie serie van gemaakt!
Hier vind je de fotoreportage.

Het was vrij mistig, dus niet makkelijk voor de grote vergezichten over de velden heen. Maar mooie foto's zijn het in elk geval geworden!


35km 19-3-2017 Foto-1 35km 19-3-2017 Foto-2

 35km 19-3-2017 Foto-3 35km 19-3-2017 Foto-4

 

 

 


 

Vooraf dreigde het een vervelend natte zondag te worden. Maar toen het weekend begon te naderen leek het toch wel mee te gaan vallen.
En we hadden geluk: er stond een flinke wind en dat was vooral voor de fietsers soms best zwaar. Maar verder viel het inderdaad alles mee. Er is even een spatje regen gevallen, maar daar werd je niet eens nat van. En zelfs heeft de zon zich af en toe nog even laten zien. Dus aan het weer heeft het niet echt gelegen.

Maar bij de lopers was het deze keer toch wel een beetje opvallend. We moesten al schipperen met de tempomakers wegens vooraf blessures en andere afzeggingen. Maar ook onderweg traden er toch wel wat problemen op waardoor enkelen moesten uitstappen. En we hadden enkele deelnemers die ook het laagste tempo niet aan konden en hun eigen weg wilden gaan. Terug naar Sprint maar zonder de weg te weten. Uiteindelijk toch maar ingestapt in de bezemwagen.
Ook waren er diverse lopers die de 35Km toch nog een beetje teveel van het goede vonden en dankbaar gebruik maakten van de mogelijkheid om de verkorte afstand van 32km te nemen. Terecht, beter bijtijds verstandig kiezen dan jezelf over de kop lopen.

Bij terugkeer bij Sprint was er voor iedereen weer een zeer ruime keuze aan taart en gebak. Tegen een redelijk bedrag heerlijk genieten en tegelijk het goede doel steunen: elke euro gaat rechtstreeks naar de Roparun!
Daarnaast verzorgden vier masseurs M/V van het Roparun Team Sprinters weer massages en ook daar werd goed gebruik van gemaakt.

We wachten weer even in spanning op de foto's die in aantocht zijn...

Al met al kunnen we weer terugkijken op een mooie en goed verlopen 35km trainingsloop.
En ook nu weer opnieuw: alle vrijwilligers bedankt voor al jullie inzet!
 


Tja, het is behelpen als je geen 35km-banner hebt. Dan maar een eenvoudige kilometerpaaltje, zoals je er onderweg zoveel tegen komt ;-) 
Maar áls je dan na 35 km bij dit bordje aankwam, dan kon je blij en tevreden zijn. Dat hebben we dan toch weer maar eens mooi gedaan!

rtrt2017_35km_bordje

 


 

De route voor de 35 km van 19-3-2017 staat nu ook op de site, zie de pagina [Routes].

Ook hier is weer na het bekijken van de verschillende mogelijkheden en voor- en nadelen, de keuze gevallen op dezelfde 35km route als dat we vorig jaar gedaan hebben. Dus velen kennen hem al wel: met rondje Liesbos erin.
Maar, vooral voor de fietsers: fiets hem toch weer een keer na zodat je het weer opfrist en de route goed kent.
Belangrijke punten zijn natuurlijk de rotonde bij Effen op de heen- en terugweg. En idem het oversteken van de Sprundelsebaan bij de 15,5 resp. 24,5 km.

Het plaatje van de kaart is niet opnieuw gemaakt omdat dit vrij veel werk is met weinig voordeel. De km-punten liggen in werkelijkheid ca. 50m verschoven t.o.v. de punten zoals ze op de kaart staan.

Bij een andere mooie route, bijv. die van 2015 is de verkorte afstand geen 32km maar ruim meer dan 33km. En dat is dan toch wat te lang want we hebben die verkorte afstand niet voor niets. Hij is tenslotte voor die lopers waarvoor de 35km (nu) echt nog wat teveel van het goede is Lachen


 

De foto's zijn er al en Rinus heeft er een mooie serie van gemaakt!
Hier vind je de fotoreportage.

Het was vrij mistig, dus niet makkelijk voor de grote vergezichten over de velden heen. Maar mooie foto's zijn het in elk geval geworden!


30km 19-2-2017 Foto-1 30km 19-2-2017 Foto-2

 

 

 

 


 

Een mooie 30 km trainingsloop, door een mooie omgeving. Maar aan veel van de terugkerende lopers te zien is het toch best een pittige loop geweest.
Een zere knie, conditie die het liet afweten of andere malheur waardoor het machientje niet meer wilde draaien... 4 lopers/loopsters die door de EHBO-ers zijn teruggebracht en twee lopers die na een rustmoment toch nog dribbelend en wandelend zelfstandig terug naar Sprint konden komen.
Aan het weer lag het niet, zou je toch zeggen. De zon liet zich niet zien maar de temperatuur was toch helemaal prima voor een lekkere trainingsloop. Althans voor de lopers. Bij de fietsers waren er veel koude handen en voeten.

Dus een aantal flink vermoeide en/of koude gezichten meldden zich bij de warme thee en bananen.
En daarnaast waren er uiteraard ook al die blije gezichten, daar waar het wel lekker gedraaid had.

In totaal 306 lopers deden er mee, inclusief de tempomakers.

Voor iedereen stonden de masseurs van het Roparun Team Sprinters paraat. 20 deelnemers hebben er gebruik van gemaakt om zich te laten masseren.
En het team van GGZ-Breburg had heerlijke taarten in diverse varianten klaar staan. Ook daarvan hebben heel wat mensen gebruik gemaakt. De verkoopstand was voor het einde opnieuw uitverkocht.
Van beide acties gaat de volledige opbrengst naar het goede doel van de Roparun.

Al met al kijken we weer terug op een goed verlopen 30 km loop.
We hopen dat de foto's gauw beschikbaar zullen zijn zodat we het allemaal nog eens opnieuw kunnen beleven.

Alle vrijwilligers weer bedankt voor al jullie inzet!


 

De route voor de 30 km van 19-2-2017 staat nu ook weer op de site, zie de pagina [Routes].
Na het bekijken van de verschillende mogelijkheden en voor- en nadelen is de keuze toch weer gevallen op dezelfde 30km route als we vorig jaar gedaan hebben, dus velen kennen hem al wel.
Maar, vooral voor de fietsers: fiets hem toch weer een keer na zodat je het weer opfrist en de route goed kent.

Bij een andere mooie route zouden we opnieuw een flink stuk Galderseweg volgen en die hebben we de laatste tijd al twee keer gezien Lachen
Maar het is nu weer een hele mooie route. Nu nog hopen dat het weer zal meewerken want er komt weer een koude-periode aan...

 


 

 

Frans heeft er weer een bijzonder mooie reportage van gemaakt. Helaas was er tijdens de shoot een probleem met de instellingen van zijn camera, maar dat heeft niet verhinderd dat het een heel mooie serie foto's geworden is. Mooie karakterfoto's en prachtige sfeerimpressies.
Als mensen de camera zien leven ze helemaal op. Maar de momenten daarvóór, dan zie je mooiste koppen. Zweten, met jezelf bezig zijn, misschien een pijntje hier of daar? 25km is al een heel end, maar het is bovenal genieten Stoer
En nagenieten..

Onderstaande foto is er maar ééntje van de hele serie. Maar bekijk hem full screen.
En HIER vind je de hele reportage. 

RtRt 22-1-2017 25km

.

 


 

 

Het weer was fantastisch. Zoals voorspeld een koude nacht (-8°) maar gelukkig heel weinig wind. En op veel plaatsen een mooi zonnetje op kop. Als je dan even in de schaduw loopt of fietst dan is dat best koud, maar kom je een eindje verderop weer in de zon dan is dat helemaal genieten. Last van koude vingers en tenen was dan ook waar de fietsers last van hadden. Voor de lopers was het merendeels eigenlijk gewoon zweten. In de kantine bij Sprint zag je dan ook veel natte koppen.
Met slechts één uitvaller met een zere knie was het blessureleed heel goed te overzien. De EHBO is dan ook alleen maar hiervoor in actie hoeven te komen.

In totaal hebben we 301 lopers geteld (incl. de pacers). Een mooi aantal voor deze mooie dag.
Hopelijk hebben we weer snel de foto's zodat we het allemaal nog eens opnieuw kunnen bekijken.

De gebakverkoop door het RoparunTeam van GGZ Breeburg liep als een trein. Ruim voor het einde waren zij al uitverkocht.

Bij de presentatie van het Runner's World DreamTeam door trainer Rob Veer waren diverse belangstellenden. Tegen 14:00 was men nog met volle aandacht bezig. 

.

 


 

 

Het blijkt dat er op de baan bij Sprint in het gedeelte van de 150--200m nog flink ijs ligt (de bocht en het stukje tot aan de zij-uitgang) dus we kunnen deze keer weer niet vanaf de baan starten.

- Dus we starten net als bij de 20 km vanaf het hek bij de fietsenstalling.

- Het 1 km punt komt hierdoor niet bij Restaurant Ruijtersbosch, maar pal op de hoek waar je rechtsaf naar de Esso gaat.

- Het keerpunt dat volgens de originele routebeschrijving halverwege deze hoek en de inrit van Esso ligt, ligt nu vol bij de inrit van Esso.
  Hier weer gewoon keren en richting kruispunt en richting Novotel en het geheel klopt weer.
  Uiteraard komt het keerpunt-bord op de juiste plaats te staan. Kan niet missen. Lachen

 

.

 


 

 

Ik had het toch weer voor elkaar gekregen om voor de routebeschrijving van de 25 km een versie te pakken waarin bij het 11,08 km-punt nog "Zwaantjesweg" stond. Dat moet natuurlijk zijn "Verlengde Heistraat".
(Zwaantjesweg heet het pas vanaf het kruispunt, maar daar gaan we dan net rechtsaf Lachen )

De meesten van jullie kennen het daar wel, maar uiteraard staat er nu de gecorrigeerde tekstversie met de juiste aanduiding in het tabblad [Routes].
Excuses voor het ongemak.


Een ander stom puntje was dat in de onderwerpregel van de vrijwilligers-email van afgelopen dinsdagochtend, de afstand van komende zondag 22-1-2017 als  "50km" is komen te staan.
Typfoutje (de 2 van "20km" vervangen door een 5, ipv de 0 van "20km" vervangen door een 5), want het moet natuurlijk "25km" zijn.

 


 

 

In aanloop naar de Rotterdam Marathon is er weer een DreamTeam geformeerd.

Het Runner’s World Dreamteam is op zondag 22 januari aanwezig en doet mee aan de 25 km trainingsloop bij avSprint in Breda.

Verder geeft trainer Rob Veer na de loop een presentatie over trainen voor de marathon en de wedstrijddag zelf.
Hartstikke interessant voor andere lopers om daarbij aanwezig te zijn. En je bent van harte uitgenodigd!

Dus zorg dat je erbij bent!

 


 

De foto's zijn er al weer en Frans heeft er weer een mooie serie van gemaakt!
Hier vind je de fotoreportage.

Wat je er duidelijk aan af ziet is dat het een beetje afzien was maar, vooral voor de wat fanatiekere lopers, een hoop genieten!

RtRt 2017  20 km foto 1

foto 2 foto 3

 

foto 4

 


 

De route voor de 25 km van 22-1-2017 staat nu ook weer op de site, zie de pagina [Routes].
Het is dezelfde route als we vorig jaar gedaan hebben, dus velen kennen hem al wel.
Maar, vooral voor de fietsers: fiets hem toch weer een keer na zodat je het weer opfrist en de route goed kent.

Bij deze route komen we ook weer terug via de Galderseweg, net zoals we dat ook bij de (noodzakelijk) aangepaste route van de 20 km hebben gedaan. Dus dat is niet ideaal maar iets anders, en ingrepen zoals de route tegengesteld lopen, komen niet goed uit dus dat kunnen we niet doen.

Nu maar hopen dat de weergoden ons tegen de 22e een beetje beter gezind zijn en het niet zo spannend maken ofdat we moeten afgelasten of niet. Want last-minute afgelasting dreigde wel heel erg op zaterdagavond / zondagochtend 7 en 8 januari.

 


 

Het was inderdaad spannend tot het laatste moment of deze 20 km trainingsloop wel door zou kunnen gaan.
De temperaturen waren 's-nachts met ca. 2° lager gebleven dan de voorspelde 4° en met de neerslag van de zaterdagavond was de gladheid er ook niet beter op geworden. Maar bij een eerste inspectie om 07:30 van een stuk Markpad, het oprijpad bij de SBB boerderij, de Bouvignedreef en de Torendreef richting Sprint pakte dat toch best goed uit. Afgelasting was gelukkig niet persé al aan de orde.

Vervolgens om 07:45 crisisberaad bij Sprint door het RtRt Kernteam. We kwamen al snel tot de conclusie dat het Markpad een te groot risico vormde. En dus werd dat stuk uit de route geschrapt en besloten we om vanaf Meerseldreef gewoon de openbare weg en fietspaden te volgen: via Galder en de Galderseweg richting Breda. Of de Bouvignedreef uiteindelijk wel of niet geschikt zou zijn konden we later, na een 2e inspectie alsnog besluiten. De eerste tempogroepen zouden daar toch pas rond 10:45 zijn en dan zou de dooi al weer meer zijn werk gedaan kunnen hebben.
Consequentie was wel dat hierdoor de totale lengte terug ging van 20 km naar 18,6 km, maar dat moesten we dan maar voor lief nemen.

Aldus is geschied en de Bouvignedreef bleek uiteindelijk okay. De meeste tempogroepen hebben zelf varianten bedacht om toch de 20 km vol te maken. Sommigen namen Bouvignedreef en gingen bij het kruispunt rechtsaf langs de Boswachter en de Heren van Oranje en vervolgens bij de Torendreef nog een lusje door het bos. Of een lusje voorbij de oprit van Sprint over de Dr. Schaepmanlaan. Terwijl anderen er voor kozen om op de Galderseweg rechtdoor te gaan en vervolgens over de Duivelsbruglaan en dan zo naar Sprint.

In elk geval hoorden we na afloop alleen maar enthousiaste reacties dat iedereen heel lekker gelopen had.
Er zijn geen problemen gemeld qua blessures of andere panne.
Er waren 245 lopers in totaal, incl. de tempomakers.

Na aankomst bij Sprint kon men weer heerlijke appeltaart kopen bij het Roparun Team GGZ Breeburg.
En/ of zich heerlijk laten masseren door de gereed staande masseurs van Roparun Team Sprinters Breda.
Alle opbrengsten van  beide akties komen ten goede aan Stichting Roparun.


Wij bedanken iedereen voor zijn / haar enthousiaste inzet om dit weer mogelijk gemaakt te hebben.
En over 2 weken volgt alweer de 25 km. Hopelijk is het Weer dan minder spannend. Pfff.

 


 

7-1-2017  21:15
De temperatuursontwikkeling is niet helemaal zoals verwacht. Dus het wordt spannend wat de nacht zal doen: zet de dooi voldoende door of blijft het hangen?
Iedereen wil natuurlijk het liefste dat de trainingsloop door kan gaan..

De enige manier waarop we de deelnemers kunnen bereiken is via onze RtRt Breda website.

Dus voor iedereen die hier nog kijkt: houd deze website goed in de gaten!

 


 

Het weer is vooral gisteren en vandaag het eerste deel van de dag bijzonder slecht geweest. Dat zag er dus eerst niet goed uit. De weersvoorspelling is nu echter dat de temperatuur verder blijft stijgen en vannacht naar de +4 graden gaat. Morgenochtend zal het dan eerst +3 graden zijn, oplopend naar +6.
WeerOnline zegt 2 tot 7 graden.

Dus het goede nieuws is dat de trainingsloop van de 20 km door kan gaan.
En daar zijn we met z'n allen heel blij om.

De vrijwilligers ontvangen straks de definitieve email met indeling en last minute informatie.
Verder voor iedereen: tot morgen!

 


 

 

Dit jaar zal er tijdens elke trainingsloop taart en gebak te koop zijn en daarnaast kan je je na elke training laten masseren.
Álle inkomsten zijn voor het goede doel van de Roparun!

Tijdens de eerste drie trainingslopen wordt de taart- en gebakverkoop verzorgd door het Roparunteam van GGZ Breburg.
Bij de laatste trainingsloop op 19 maart zal de taartverkoop verzorgd worden door het eigen Roparun Team Sprinters Breda.

 

Team Sprinters Breda logo 

Na afloop van elke trainingsloop staan er gediplomeerde fysiotherapeuten / sportmasseurs klaar om je te masseren.
Dit draagt bij aan je herstel na de training.

Al het geld wat ingezameld wordt gaat naar de Roparun.
De Roparun zet zich in om het leven van mensen die met kanker te maken hebben (of hebben gehad) zo comfortabel mogelijk 
te maken en draagt bij aan de bestrijding van kanker.

Voor 5 euro kan je je al laten behandelen.
Meer is altijd welkom!Team Sprinters - Laat je masseren voor het goede doel!

 

Je kunt Teamsprinters ook steunen door je bijdrage over te maken naar bankrekening:
NL19 INGB 0006863010 t.n.v. Stichting Teamsprinters Breda.

 


 

 

De nieuwe data voor 2017 waren al langer bekend, maar ze waren nog niet op de site gezet. Bij deze.
Wat op zal vallen is dat de datum van de 2e trainingsloop ongemakkelijk is, want maar 2 weken na de 1e loop. Dit kon echter niet anders wegens de Mastbos Cross op 29-1-2017 en daar kunnen we niet omheen.

Desalnietemin rekenen we er op dat het weer net zo'n goed jaar wordt als de voorgaande en dat we met een beetje redelijk weer en de inzet van al onze trouwe vrijwilligers weer een aantal hele mooie trainingslopen zullen kunnen neerzetten.

We hebbe 'r zin an !


 

Hier zijn weer de foto's van Frans. 
Klik HIER of op een van de onderstaande foto's om ze allemaal te bekijken.

 

rtrt_2016_35km_foto01   rtrt_2016_35km_foto02

rtrt_2016_35km_foto03  rtrt_2016_35km_foto04

         © Frans Vledder


    
 


 

 

De 35km trainingsloop van zondag 20/3 was weer een hele mooie. Bij de start begon het net wat te regenen en ook onderweg is het nog even nat geweest, maar verder was het weer maar eens een prachtige dag voor zo'n trainingsloop. Het was een mooie route, jammer dat een enkele groep hier of daar wel eens net even fout ging Schamen
Voor één punt was de organisatie daar debet aan doordat het informatiebord bij de splitsing voor de 35 of 32 km pas laat geplaatst werd. Gelukkig hebben op dat punt de meeste tijd EHBO-ers gestaan om de lopers de weg te wijzen.


Want ook dit jaar was er de mogelijkheid om na het 31km punt bij Novotel/Mirabel te kiezen voor de verkorte route van 32km. Opvallend veel deelnemers maakten hier gebruik van. Waarschijnlijk is niet iedereen letterlijk in training voor de Rotterdam Marathon, maar anders hebben sommigen misschien toch een beetje trainingsachterstand...?

Dat 35km voor velen een pittige afstand is vertaalt zich deels ook in het deelnemersaantal. Waar het aantal bij de andere afstanden rond de 300 ligt (incl. tempomakers), was het aantal deelnemers nu "slechts" 251. Dus de meer recreatieve lopers hadden wijselijk verstek laten gaan.
Daarnaast was natuurlijk een punt dat tegelijkertijd de Drunense Duinenloop plaatsvond. En met een afstand van een halve marathon is dat voor velen beter behapbaar.

Verder waren er weinig problemen te melden. Eén fietser met een lekke band kon snel weer op weg geholpen worden door het inzetten van een reservefiets. Voor zover bekend zijn slechts 4 lopers uitgestapt en met de auto terug naar Sprint gebracht.
Daar kon iedereen weer bijkomen met een lekker bekertje thee, AA-Drink of water en een banaan.
En men kon weer overheerlijk gebak kopen bij Roparun Team Sprinters. Alle inkomsten gaan 100% naar het goede doel van de Roparun.


We hopen weer snel de foto's te kunnen publiceren.


En verder rest ons om alle deelnemers die in training zijn voor de Rotterdam Marathon heel veel succes te wensen.
Nog 3 weken te gaan en nu is de fase aangebroken om weer wat gas terug te nemen en te recupereren voor de grote dag op 10 april. Veel succes iedereen!


Helaas hebben we geen banner van de 35km,
dus de lopers moesten het doen met dit
geïmproviseerde finish-punt Tong uitsteken

Simpel 35km punt

 


 

 

Er zijn enkele kleine correcties in de definitieve versie van de routebeschrijving (zie de beschrijving v2). 

Aan de route zelf is niets gewijzigd. Maar naar aanleiding van het vandaag nafietsen en het definitief uitzetten en spuiten van de route zijn er enkele stukjes van de tekst en een aantal afstandsaanduidingen wat duidelijker gemaakt cq. gecorrigeerd. 
Je herkent de wijzigingen aan de blauwe kleur.

NB. De routekaart is op Afstandmeten.nl wel gecorrigeerd, maar NIET in de kaart-pdf die je op het tabblad Route kunt downloaden. Voor het oog zijn op een geprinte kaart de verschillen verwaarloosbaar, maar voor een nieuwe kaart-pdf speelt momenteel dat kleurenprobleem: je zou een hele vale kaart krijgen. Dan is de 'oude' pdf beter. Lachen


 

 

De route voor de 35 km van 20-3-2016 is bekend. Het is met kleine aanpassingen een route die we in 2014 ook al eens gelopen hebben.
Nu gaan we weer eens richting Effen, een stukje richting Rijsbergen en verder een rondje rond het Liesbos.

Deze keer starten we direct bij het zijhek en verlaten dus gelijk de baan. De reden is dat anders het 30km punt op de Rijsbergseweg erg ongelukkig zou komen te liggen.

NB.
De route op Afstandmeten.nl is wel aangepast, maar de [kaart.pdf] is niet aangepast t.o.v. het bestand van 2014 wegens het eerder genoemde kaartkleuren probleem. Het betreft echter alleen maar de ligging van de kilometerpunten, want de route zelf is ongewijzigd.

Ook de GPX track is weer beschikbaar. Heb je een GPS dan kan je dit gpx-bestand downloaden en in je GPS zetten.
Let op, vaar niet blind op je GPS, houd ook zelf ogen en oren open voor het volgen van de route (en het vooraf verkennen van de route).


 

 

Door omstandigheden wat later op de site, maar de foto's van Frans zijn er weer. 
Klik HIER of op een van de onderstaande foto's om ze allemaal te bekijken.

   

        rtrt2016_30km_foto1  rtrt2016_30km_foto2

         © Frans Vledder


    
 


 

 

De weersvoorspellingen waren vooraf heel erg slecht. Op zaterdag de kilometerbordjes nog gezet en een flink nat pak gehaald.
Maar vandaag begon de dag toch heel mooi: droog op een half spatje na. Kort na de start viel er wel een buitje, maar als je de verhalen nagaat dan heeft het bij Sprint meer geregend dan onderweg. Nou, mooier kan toch niet Lachen. En dan nog, als je een keer aan het lopen bent, dan is een spatje regen ook best lekker, de temperatuur was hoog zat.

Wat wel opvallend was, is dat er veel mensen moesten afhaken uit de tempogroep waarin zij liepen. Soms met de verklaring aan de fietsers dat zij net een griep gehad hadden of dergelijke. Maar denk eraan he mensen, als je dat weet, ga dan niet domweg in een tempogroep starten zoals je normaliter zou doen. Kies in zo'n geval een of twee tandjes lager!

Na terugkomst bij Sprint liet iedereen zich de banaan en thee / water / sportdrank, of iets lekkers van de baar zich goed smaken.
Al dan niet met een lekker stuk appeltaart die bij het Roparun team weer gretig aftrek vond.De spandoeken van de start moesten in elk geval wel even te drogen


 

Er zijn enkele kleine correcties voor de de routebeschrijving (zie de beschrijving v2):

Aan de route zelf is niets gewijzigd. Maar naar aanleiding van het nafietsen van de route zijn er enkele stukjes van de tekst wat duidelijker gemaakt. Deze herken je aan de blauwe kleur.


 

 

We hebben nog enkele leuke foto's van de 20 km verversingspost bij de 25km trainingsloop. Klik hier.


  RtRt 2016 25km


 

De route voor de 30 km van 21-2-2016 is bekend. Dit is een route die we in 2012 ook al eens gelopen hebben.
We zijn de afgelopen keren bij de 20 en 25 Km allebei richting Galder / Meerseldreef gegaan. Nu gaan we weer eens richting Ulvenhout / Chaam. Ook heel mooi en toch ook een stukje omgeving waar we niet zo heel vaak komen.

Ook de GPX track is weer beschikbaar. Heb je een GPS dan kan je dit gpx-bestand downloaden en in je GPS zetten.
Let op, vaar niet blind op je GPS, houd ook zelf ogen en oren open voor het volgen van de route (en het vooraf verkennen van de route).


 

 

De eerste foto's zijn er. Klik hier.
Helaas moesten we het deze keer stellen zonder een echte fotograaf (en zijn professionele camera!). Dus we moesten er maar het beste van maken. Dat valt niet mee met zo'n simpel fototoestel, maar Frank heeft zijn best gedaan.
Dus hebben we gelukkig toch nog een heel stel leuke sfeer-impressies van deze trainingsloop van 25km, waarbij een heel aantal vrijwilligers mooi in beeld komen.

  RtRt 2016 25km


 

Enkele kleine correcties voor de de routebeschrijving (zie de beschrijving v3):

* Toevoeging: houd rechts zowel bij het begin van het lusje nabij de Esso als bij het even later terugkomen, om tegemoet komende groepen niet te hinderen.

* Bij km-punt 11,08 stond nog de oude naam (Zwaantjesweg) van deze weg, terwijl dat daar al langer Verlengde Heistraat heet. Dit is hetzelfde foutje als ook in de 20 km route zat, omdat we toevallig weer langs dat stukje komen.

* De waarschuwing voor een gevaarlijk kruispunt bij 7,95 km stond op de verkeerde plaats: dat moet bij 8,67 km zijn (Overasebaan).

* Bij km 17,68 is het kruispunt bij café Knooppunt Galder. De oversteek naar het fietspad aan de andere zijde van de weg is iets gewijzigd.


NB1: Zwaantjesweg heet het pas na het volgende kruispunt, maar daar gaan wij rechtsaf, de (Oude) Rijsbergsebaan in.

NB2: Rechtsaf bij dat kruispunt heet op het straatnaambordje "Rijsbergsebaaan" terwijl als je op Afstandmeten.nl  / Google Maps kijkt, dan heet het daar "Oude Rijsbergsebaan". Ter hoogte van de Galderse Meren wordt de naam zo wie zo "Rijsbergsebaan".


 

Team Sprinters Breda logo 

Na afloop van de trainingsloop staan er gediplomeerde fysiotherapeuten / sportmasseurs klaar om u te masseren.
Dit draagt bij aan uw herstel na de loop.

Al het geld wat ingezameld wordt gaat naar de Roparun.
De Roparun zet zich in om het leven van mensen die met kanker te maken hebben (of hebben gehad) zo comfortabel mogelijk 
te maken en draagt bij aan de bestrijding van kanker.

Voor 5 euro kunt u zich al laten behandelen.
Meer is altijd welkom!Team Sprinters - Laat je masseren voor het goede doel!

 

U kunt Teamsprinters ook steunen door uw bijdrage over te maken naar bankrekening:
NL19 INGB 0006863010 t.n.v. Stichting Teamsprinters Breda.

 


 

 

Helaas zijn onze routekaarten wat minder mooi geworden.

Onze routekaarten zijn gemaakt mbv Afstandmeten.nl en dat is weer gebaseerd op de onderliggende kaarten van Google Maps.
Helaas blijkt Google Maps de manier waarop zij omgaan met de inkleuring van kaarten gewijzigd te hebben. Met die klaartkleuring zie je bijvoorbeeld dat een bosgebied groen gekleurd is en een woon- of industriegebied is grijsachtig. Dat was altijd mooi en informatief.
Deze inkleuring is nu afhankleijk geworden van hoe ver je inzoomt, want dan wordt die inkleuring op een gegeven moment niet meer getoond.
En dat geldt helaas dus ook voor onze routekaarten!

Vergelijk de vernieuwde kaart van Route-pagina maar eens met het "oude origineel".

NB.
Het enige verschil tussen deze twee kaarten is het startpunt op de baan bij Sprint en het keerlusje bij de ESSO (is ietsje korter geworden).

 


 

 

De route voor de 25 km van 24-1-2016 is bekend. Dit is een route die we in 2013 ook al eens gelopen hebben.
Het is de route met een keerpunt op het weggetje richting de ESSO. Alleen is het allereerste beginstukje bij Sprint een beetje aangepast zodat we nu ook weer gewoon bij de finishlijn bij de tribunes kunnen starten. Hierdoor is het keerpunt nabij de ESSO al een stukje eerder.

LET OP: bij het gepubliceerde kaart-plaatje is het keerpunt nog op de oude plek. Maar het scheelt dus niet heel erg veel. De gecorrigeerde kaart komt zsm.

Ook is de GPX track weer beschikbaar. Heb je een GPS dan kan je dit gpx-bestand downloaden en in je GPS zetten.
Let op, vaar niet blind op je GPS, houd ook zelf ogen en oren open voor het volgen van de route (en het vooraf verkennen van de route).


 

 

De foto's van Frans zijn er weer. En er zitten weer hele mooie exemplaren bij!
Klik HIER of op een van de onderstaande foto's om ze allemaal te bekijken.

   

    rtrt2016_20km_foto1   rtrt2016_20km_foto2 


 rtrt2016_20km_foto3   rtrt2016_20km_foto4
 


 

 

De eerste trainingsloop van 2016 zit er weer op. Maar liefst 280 lopers gingen van start.
Het weer is altijd een bepalende factor maar we hadden weer volop mazzel. Het was droog ook al stond er richting België een straf windje op kop, de terugweg was een makkie en menig bezwete kop kwam terug op de atletiekbaan bij avSprint.

Ondanks dat het maar een korte afstand was vonden in het clubhuis de thee en bananen gretig aftrek en ook de taart die door een Roparun team werden aangeboden vonden hun weg naar hongerige monden, in ruil voor een vriendelijk sponsorbedrag.

Ons eigen Team Sprinters Breda had een andere actie op touw gezet. Voor 5,- kon men zich na afloop laten masseren door masseurs van het team en ook daarvan werd gretig gebruik gemaakt. Deze actie is zeker voor herhaling vatbaar!

Het Sprint PromoTeam had ook van zich laten horen en op alle tafels lagen flyers om de lopers aan te moedigen hun krachten ook eens te testen bij de Mastbos Cross van zondag 31 januari. Dit is even wat anders dan het lange duur lopen op asfalt, maar zeker een goede test om je kracht te verbeteren.

Flyers Mastbos Cross 31-1-2016

 


 

Team Sprinters Breda logo 

Na afloop van de trainingsloop staan er gediplomeerde fysiotherapeuten / sportmasseurs klaar om u te masseren.
Dit draagt bij aan uw herstel na de loop.
Al het geld wat ingezameld wordt gaat naar de Roparun.

De Roparun zet zich in om het leven van mensen die met kanker te maken hebben (of hebben gehad) zo comfortabel mogelijk te maken en draagt bij aan de bestrijding van kanker.

Voor 5 euro kunt u zich al laten behandelen.
Meer is altijd welkom!Team Sprinters - Laat je masseren voor het goede doel!

 

U kunt Teamsprinters ook steunen door uw bijdrage over te maken naar bankrekening:
NL19 INGB 0006863010 t.n.v. Stichting Teamsprinters Breda.

 


 

 

Een kleine correctie voor de de routebeschrijving: bij km-punt 4,12 stond nog de oude naam (Zwaantjesweg) van deze weg, terwijl dat daar al langer Verlengde Heistraat heet.
NB: Zwaantjesweg heet het pas na het volgende kruispunt, maar daar gaan wij rechtsaf, de (Oude) Rijsbergsebaan in. 

 

De route voor de 20 km van 3-1-2016 is bekend. We houden dezelfde route aan die we in 2014 ook gebruikt hebben.

Nieuw dit jaar is dat we als service ook de GPX track aanbieden. Heb je een GPS dan kan je dit gpx-bestand downloaden en in je GPS zetten.
Let op, vaar niet blind op je GPS, houd ook zelf ogen en oren open voor het volgen van de route (en het vooraf verkennen van de route).


 

 

De route voor de 25 km van 24-1-2016 is bekend. Dit is een route die we in 2013 ook al eens gelopen hebben.
Het is de route met een keerpunt op het weggetje richting de ESSO. Alleen is het allereerste beginstukje bij Sprint een beetje aangepast zodat we nu ook weer gewoon bij de finishlijn bij de tribunes kunnen starten. Hierdoor is het keerpunt nabij de ESSO al een stukje eerder.

LET OP: bij het gepubliceerde kaart-plaatje is het keerpunt nog op de oude plek. De gecorrigeerde kaart komt zsm.

Ook is de GPX track weer beschikbaar. Heb je een GPS dan kan je dit gpx-bestand downloaden en in je GPS zetten.
Let op, vaar niet blind op je GPS, houd ook zelf ogen en oren open voor het volgen van de route (en het vooraf verkennen van de route).


 

 

De nieuwe datums voor de trainingslopen van 2016 waren al wat eerder bekend maar nog niet gepubliceerd.
Bij deze dus wel.


 

 

De foto's van Frans zijn er weer. Klik HIER of op een van de onderstaande foto's om ze allemaal te bekijken.

   

    rtrt2015_35km_foto1  rtrt2015_35km_foto2
 


 

Ook via Twitter zien we leuke reacties op onze Road To Rotterdam Trainingslopen voorbij komen, zoals deze:

RtRt 2015 - 35km tweet1    c  x

  


 

Voor diegenen die de vorige jaren meegemaakt hebben (en dat zijn er vele), wat hebben we dit jaar een geweldige mazzel gehad met het weer en ook met alle verdere toestanden zoals wegopbrekingen!
Het weer is alle keren heel goed geweest. Dat is misschien gemakkelijk gezegd, want voor de fietsers en standbemanning is het vaak nog flink koud geweest. De wind was vaak een lastige factor. Maar toch, het is steeds heel prima gegaan.
Deze keer voor de 35Km waren er 286 lopers aan de start, incl. de tempolopers.

Maar, wegens een aantal afzeggingen moesten we last-minute ook nog op zoek naar een 2e tempoloper voor de 5:45. En jawel, zo mooi is het dan toch ook weer in dit kleine loopwereldje, een "gewone" inschrijvende loper werd bereid gevonden om mee te helpen als tempomaker. En dat heeft hij met verve gedaan, ook al bleek het na aankomst toch een pittige inspanning geweest te zijn. Dank je wel, voor deze mooie actie!

Gelukkig was Frans ook deze keer weer van de partij. We wachten met spanning op de foto's...

  


 

Vanmiddag ter plaatse bij Zandspui polshoogte gaan nemen. Het is daar prima in orde.
Eigenlijk is de situatie grotendeels hetzelfde als gisteren. Alleen zijn er nu over een afstand de stoepranden uitgelijnd een aangebracht.
Maar bovendien zijn de rijplaten beter aangebracht vanaf het gedeelte dat al bestraat is. Prima te belopen en om te fietsen dus, er is daar geen probleem.

  


 

Enkele fietsers die de route de afgelopen dagen gefietst hebben, hebben gemeld dat de Zandspui (nabij Etten-Leur) opgebroken en onbegaanbaar is.
Vandaag -eind van de dag- bleek echter dat de situatie goed verbeterd is: de ondergrond is afgewerkt (onderlaag met puingranulaat is gereed) en alleen het laatste stuk van minder dan 100m moet nog af-bestraat worden. Als je zag hoe netjes men het vandaag voor de avond achtergelaten had, dan is het zeer waarschijnlijk dat het morgen na einde werkdag en met het weekend voor de boeg, het er ook netjes bij zal liggen.
Zekerheid hebben we echter pas daarna en zaterdag eind van de dag gaan we de kilometerpaaltjes zetten.
Dus blijf deze website in de gaten houden voor het laatste nieuws!

Mocht het toch verkeerd uitpakken dan is de alternatieve route eenvoudig: op de Hilsebaan één weg verderop pas rechts afslaan (Heigatstraat i.p.v. Hoge Vaartkant) en dan einde rechtsaf (Hoge Bremberg). Even verderop zit je dan weer op de oorspronkelijke route en kom je ook weer uit op de Moerdijkse Postbaan.
Qua meters is het verschil verwaarloosbaar. Maar we doen het alternatief liever niet omdat je dan op de Hilsebaan 2x de rijweg moet oversteken (omdat in het 2e gedeelte het fietspad aan de linker kant van de weg ligt).

 

 

 


 

Bij (of eigenlijk ná) de 35Km trainingsloop kan er weer heerlijk taart gesmuld worden. Verzorgd door het eigen Team Sprinters 117 van avSprint.

Klik op het plaatje om de flyer beter te bekijken.

En natuurlijk: breng extra euro's mee om een lekker stukje taart te kopen nadat je die 35km ook weer goed volbracht hebt. (ook voor de lopers die voor de 32/33km kiezen: je mag taart hebben hoor)

flyer bakfestijn 2015 

 


 

We hebben de laatste keren wel érg veel mazzel gehad met het weer. Maar omdat het weer zo vaak een super bepalende rol speelt bij het voorbereiden van de trainingslopen én op de dag zelf, heb ik toch maar eens een WeerOnline appje op de site toegevoegd.
Nou maar hopen dat we hem de 22e niet echt nodig hebben :-)

 

 


 

De weergoden hadden een verzopen zondag voorspeld: veel regen en flinke wind. Wat een geluk dat weersverwachtingen toch niet altijd uit komen.
Onder heel goede weersomstandigheden en voor velen eigenlijk te warm (een beetje te dik aangekleed?), werd de 30 Km afgewerkt en op een enkele kleine blessure na kon iedereen er weer heel tevreden op terugkijken. 

Gelukkig bleef het aantal lopers enigszins beperkt, met 258 zo'n 30 minder dan vorige keer. Maar het is ruim voldoende, we hoeven niet nog groter te groeien.

Deze 30 km ging richting en voorbij Ulvenhout en had een heel leuke eigenschap. Op de Slingerdeef was er een stuk van ca. 3,5 km waar de heengaande en terugkerende loopgroepen elkaar tegen kwamen. Dit was voor velen een leuke ervaring.

Iedereen weer heel erg bedankt voor al jullie inzet en moeite. Vooral de wind was voor velen, zowel lopers als fietsers als bemanning van de drankposten soms best lastig.


Fotograaf Frans Vledder heeft er ook nu weer een bijzonder fraaie rapportage van gemaakt. Klik HIER of op een van de onderstaande foto's om ze allemaal te bekijken.

rtrt2015_30km_foto1   rtrt2015_30km_foto2

rtrt2015_30km_foto3  rtrt2015_30km_foto4  rtrt2015_30km_foto5
 


 

De route voor de 35km is nu ook bekend. Zie menu-item [Routes]

 


 

In de routebeschrijving bleken twee vervelende fouten te staan. Bij de rotonde in Bavel bij manage de Roosberg en bij de afslag bij het witte restaurant Van Ouds stonden twee kilometer aanduidingen die ca. 1 km fout waren. Op de [Routes] pagina vindt je een gecorrigeerde versie. De nieuwe waardes zijn in blauw aangegeven.
Het is een kleine correctie die je gemakkelijk kunt bijschrijven als je de tekst al uitgeprint hebt.
Sorry voor het ongemak.

 


 

De route voor de 30Km is er nu ook in tekst. Zie menu-item [Routes].

 


 

De route voor de 30Km is bekend. Zie menu-item [Routes].
De tekstuele beschrijving is er nog niet, die volgt zsm.

Zoals je ziet heeft deze route een leuke nieuwe eigenschap: op de Slingerdreef is er ruim 3,5 km overlap van de heen- en terugweg. Hier komen de snellere en langzamere groepen elkaar dus tegen.
Wel zwaaien he Lachen

 


 

Ook op de 25 kilometer weer record aantal deelnemers.

Onder goede loopomstandigheden begonnen 289 lopers aan de 2e trainingsloop. Ook deze keer weer een groter aantal groepen, waarbij het meest opvallende was dat deze keer veel lopers het tempo 6:15 hadden gekozen. Ondanks dat enkele pacers en vaste lopers naar Schoorl waren was er toch weer een nieuw record aan deelnemers.

Na de start werd via de Overaseweg koers gezet richting Effen. Vervolgens via de toeristische route naar Rijsbergen en vanaf Rijsbergen achter de Vloeiweide om, door De Rit weer naar Effen en vandaar terug naar de atletiekbaan van AV Sprint.

Slechts een enkele loper moest afhaken omdat het gekozen tempo toch iets te hoog gekozen was. En op een enkele val na van een pacer (gelukkig zonder ernstige gevolgen) zijn er geen incidenten gebeurd. Bijna iedereen wist de 25 km te volbrengen. De groep van 4:15 had er blijkbaar zelfs zoveel zin in dat men 2 km extra gelopen heeft. Of was het dat de fietser door de snelheid van de groep onvoldoende tijd had om de routebeschrijving ook steeds in het oog te houden en dat hij daardoor de afslag miste?

Na afloop waren er weer veel tevreden en trotse gezichten en complimenten voor de fietsers, pacers, drankpostverzorgers, EHBO, de rest van de organisatie en complimenten over de wederom mooie route.


Fotograaf Frans Vledder heeft er weer een bijzonder fraaie rapportage van gemaakt. Klik HIER of op een van de onderstaande foto's om ze allemaal te bekijken.


rtrt2015_25km_foto14    rtrt2015_25km_foto84
 


 

Er zijn enkele kleine correcties in de beschrijving van de 25Km route.
Zie via de link op het tabblad [Routes] het bestand "rtrt2015_25km_tekst_v070215.pdf".

 - Bij regel 17: RA  Hogestraat (over water heen) daarna rechts weg vervolgen Risten.
 - Bij regel 27: moet LA zijn (op verharde weg blijven).

en nog enkele opmerkingen:

 - Bij regel 12: Montenslaan. Let op, half verharde weg met veel kuilen.
 - Bij regel 18: Direct na de rotonde de parallelweg op ter linkerzijde van de Bredaseweg (eenrichtingsbord negeren)
 - Bij regel 19: LA Baantjespad in. Let op, ook daar zitten flink wat kuilen in.

en uiteraard:
 - Na regel 32, bij het 23Km punt:  RA  Verlengde Graaf Engelbertlaan op. 

en tot slot:
 - Bij regel 37:  25,0  Finish is bij het 320m punt op de baan (begin van de tribune)


 

De definitieve route voor de 25Km is nu bekend. Zie menu-item [Routes].
De route is op een aantal punten aangepast zodat we meer zekerheid en bestendigheid hebben in geval van slecht weer. Slecht weer willen we natuurlijk niet, maar ja, dat lukt niet altijd. Voor de weergoden zijn we soms slechts een speelbal...

 


 

De nieuwe route voor de 25Km is in concept bekend. Via de pagina [Routes] vind je de link naar Afstandmeten.nl zodat je hem alvast kunt bekijken.
Er is nog geen tekstuele beschrijving en printversie van de kaart.
De kilometerpunten zijn uiteraard ook nog onder voorbehoud. Deze moeten nog uitgezet worden, waarbij de gebruikte GPS leidend is.

De concept route is 27-1-15 weer off-line gehaald om verwarring met de definitieve route te voorkomen.
De definitieve route zal waarschijnlijk 28 of 29-1-15 compleet op de site staan. 


 

Frans heeft weer een hele mooie serie gemaakt.
Via deze link vind je ze, klik hier.

2015, 20Km 
© Frans Vledder 2015


.

 


 

Een enkel spatje regen en best wel koud voor de fietsers en de vrijwilligers bij de drankposten. Maar verder was het prima loopweer voor de deelnemers aan de 20 km-trainingsloop. Misschien was het perfecte loopweer de reden waarom we deze keer meer deelnemers aan de start hadden dan ooit eerder bij trainingslopen: 287 lopers (incl. pacers)! 

Door de grote opkomst was het erg druk aan de inschrijftafel en was het noodzakelijk om de start 10 minuten uit te stellen. Om 9:40 vertrok de eerste groep via de Overaseweg, richting Den Deijl. Verder dwars door het Mastbos via de Oude Postbaan naar de Galderseweg en vervolgens naar het Markdal om daar via het fietspad langs de Mark naar Galder te lopen. Na Galder via Galderseweg, Marellenweg en Heistraat weer naar de Overaseweg om tenslotte weer op de baan van AV Sprint te finishen.
Wederom een prachtige route en veel complimenten aan de organisatie, fietsers, pacers, drankposten etc. En slechts 1 lekke achterband en een enkele loper met kramp.
Op de 5.45 en 6.00 hadden we de groep al gesplitst, maar ook voor de 5.30 min/km hadden zich erg veel deelnemers gemeld. Met 57 lopers was dit wel een héle grote groep. Bij de 25 km zal daarom ook de 5.30 worden opgesplitst in twee groepen.
Deze editie zal vast weer hele mooie foto's opgeleverd hebben, dus daar we zijn erg benieuwd naar...

.

 

 


 

Let op: wegens problemen na het bruggetje in het Effense pad en het terrein van de Trippelenberg, is de route in de laatste 4 kilometer aangepast.
Via het menu-item [Routes] kom je bij de nieuwe bestanden en via de link van afstandmeten.nl op de nieuwe versie.

De aanpassing is eenvoudig:
We gaan nu nabij het 16km punt wat eerder linksaf, de Heistraat in, tot aan de Overaseweg en van daaruit terug naar Sprint.
Het 20km punt is op de baan.

 

 


 

Op de kaart is een kleine wijziging aangebracht: op het eind gaan we bij de grote SBB boerderij eerst even linksom ipv rechts-rechtdoor.
Op de routebeschrijving ontbraken nog de telefoonnummers. Bij deze versie staan ze er alsnog op.

Het wordt fingers crossed of deze route voor zondag gehandhaafd kan worden. Er is vreselijk veel regen gevallen de afgelopen tijd.
In geval van nood zal er op een 20km route van een van de afgelopen jaren teruggevallen moeten worden.
Dus houd de berichtgeving goed in de gaten!

 

 


 

O.a. wegens de slechte weersomstandigheden heeft het even geduurd, maar de beschrijving in tekst van 20 Km route staat nu ook op de site.
Ja ja, niet alleen sneeuw op de site, maar ook tijdens de kerst-nieuwjaars vakantie.  


 

De nieuwe route voor de 20Km is bekend. Via de pagina [Routes] vind je de link naar Afstandmeten.nl zodat je hem alvast kunt bekijken.
De printversie en tekstuele beschrijving zijn er nog niet, die komen nog.

Opvallend punt bij deze nieuwe 20Km route is dat de 2e verversingspost deze keer niet bij het 10Km punt komt, want het is daar te smal om er goed genoeg te kunnen staan.
Daarom komt de verversingspost deze keer op het 10,9 Km punt: daar waar we net van het Mark-pad afslaan het Vonderpad op richting Galder. Daar is voldoende ruimte.

De kilometerpunten zijn verder ook nog onder voorbehoud. Deze moeten nog uitgezet worden, waarbij de gebruikte GPS leidend is. 


 

De nieuwe datums voor 2015 staan op de site en onderaan de pagina [Algemene Info] vind je via de link het nieuwe info-pdf bestand dat je gemakkelijk kunt printen.
De route 20Km is al wel in de maak maar nog niet definitief. Komt er aan dus...

 


 

Enkele reacties die we hebben ontvangen van deelnemers:
(ja daar zijn we natuurlijk heel blij mee :-)

> From: Hans Nederveen
> To: rtrt@avsprint.nl
> Subject: Dank
> Date: Sun, 23 Mar 2014 15:43:40 +0100

>
> Best Bestuur RTR,
>
> Via deze weg mijn dank voor de de Organisatie van de Road to Rotterdam.
> Ik vond het SUPER wat jullie hebben neergezet, inclusief ALLE vrijwillegers.
> Het was mijn eerste keer, maar wellicht niet de laatste.
>
>
> Verstuurd vanaf mijn iPad

--------------------------

From: Esther Gense
To: rtrt@avsprint.nl
Subject: Iedereen (vrijwilligers) bedankt!
Date: Sun, 23 Mar 2014 16:56:55 +0100

Ik wilde een bedankje schrijven op de site maar dat lukt niet dus maar een mailtje.
 
Ik wil graag iedereen!! bedanken voor de vrijwillige inzet van de RtRt (Breda in dit geval) zondagen! Alle mensen die meefietsten, die binnen bij Sprint zaten, die zorgden voor veilige wegovergangen, de EHBO, de hazen, de routeplanners en iedereen die ik vergeten ben. Heel erg bijzonder dat zo veel mensen ervoor zorgen dat het hele fijne dagen/trainingen zijn.
DANK!
 
Lieve groet,
Esther Gense

 


 

Dat we geen winter hebben gehad, dat weet iedereen.
En dat alle vorige trainingslopen onder behoorlijk mooie weersomstandigheden hebben plaatsgevonden, dat weten we ook allemaal.
Vooral als je het vergelijkt met de soms barre(!) omstandigheden van vorig jaar. Ja, soepeltjes ging het dit jaar.
Maar vandaag, als de ene groep finisht met dat mooie zonnetje en dat andere groepen nog even zo'n heftige hagelbui op hun kop krijgen (even was Breda helemaal wit van de hagelstenen), dat zou je dan eigenlijk niet meer verwachten.

Maar de trainingsloop was er niet minder om. Nat van het zweet of nat van een hagelbui, we zagen heel vermoeide, maar vooral tevreden lopers. 35km is al niet niks. Stoppen met lopen, die benen weer niks laten doen, dat is voor sommigen zo te zien al een beetje moeilijk.

35km?
Over 3 weken de 42!
Gaat dat lukken?
En in een mooie tijd...
...of gewoon zien dat je het redt. Finishen.
En lekker lopen. Niet vergeten, daar ging het om, lekker lopen!

13 april,     Rotterdam Marathon,
niet alle deelnemers van de trainingslopen doen 'm.
Maar voor diegenen die hem wel gaan lopen (of een andere M ergens anders) : heel veel succes!
En niet vergeten, Lekker lopen...!

...en tot volgend jaar, dan zijn we er weer.

PS. Helaas had de fotograaf op het laatste moment afgezegd en was er geen tijd meer om een andere fotograaf te regelen.
Dus deze keer geen enkele foto.


 

De route van de 35km is op zich vrijwel gelijk aan die van 2013, maar de kilometerpunten zijn iets verschoven en wegens rioleringswerkzaamheden in de wijk Ruitersbos zijn de laatste kilometers van de route verlegd.
In plaats van bij het 33km-punt rechtsaf te gaan, Montenspark in, gaan we nu 100m verderop de Grieglaan in, waar tevens het nieuwe 33km-punt ligt.
Op het eind van de Grieglaan (bij Van Lanschot) rechtsaf Burg. Kerstenslaan in en via de Heeren van Oranje richting Sprint. Let op: de weg is in de Burg. de Manlaan plaatselijk erg slecht!
Binnenkomst langs achterzijde en de finish is na ca. 260m op de baan. Dat is vrijwel precies op de finishlijn!

Op Afstandmeten.nl is de route aangepast (zie pagina Routes).
De kaart (om te printen) en de routebeschrijving zijn de aangepaste versies, maar let op: de verschuivingen van de kilometerpunten zijn alleen vanaf de 30km bijgewerkt. Helaas ontbrak de tijd om het volledig bij te werken. 

Op zondag 23-3-14, de dag van de 35km trainingsloop, zal Roparun Team Sprinters Breda weer present zijn met lekker gebak in alle soorten en maten.
Taarten, cup-cakes etc. etc. Geheel volgens traditie zal er weer een zeer breed assortiment aanwezig zijn. Oók om mee naar huis te nemen!
Alle taartpunten e.d. kosten 1,-   en kleiner gebak voor andere prijzen.

Dus zorg dat je enkele euro's aan kleingeld bij je hebt om een of meerdere lekkere stukken gebak te kunnen kopen.

Al het gebak is belangeloos door familie, vrienden en kennissen gebakken.
De gehele opbrengst is voor het goede doel van de Roparun 2014.

Klik hier voor de flyer.


 

Wegens rioleringswerkzaamheden in de wijk Ruitersbos worden de laatste kilometers van de 35km route verlegd.
Net na het 33km-punt gaan we niet rechtsaf Montenspark in, maar 100m verderop de Grieglaan in.
Op het einde rechtsaf Burg. Kerstenslaan (bij Van Lanschot) en verderop bij de Heeren van Oranje rechtsaf richting Sprint.
De finish is na ca. 80m op de baan.


De kaart en routebeschrijving zullen nog aangepast en op de site gezet worden.
 

Er staat een mooie sfeerimpressie van de 30km trainingsloop op de site van LosseVeter.nl.
Dit is de link:
  http://losseveter.nl/2014/03/01/road2rotterdam-sfeerreportage-30km-bredaEn er is ook een leuk filmpje van de 25 km, gemaakt door het Runner's World Dreamteam 2014: 

Het was een mooie dag. Maar voordat iedereen zijn leuke dingetje ging doen, hebben we eerst een minuut stilte in acht genomen voor Ad Akkermans. Lid van het organiserende kernteam en altijd enthousiast en met 100% inzet bij de Road To Rotterdam Trainingslopen. We hebben Ad gemist, ook praktisch, maar vooral als persoon.

Deze 30Km had wel enkele ups en downs. De meeste deelnemers hebben waarschijnlijk vooral heerlijk gelopen in een zonnetje dat wel heel erg veel aan de lente doet denken. En niet aan de winter, hetgeen het in februari toch zou moeten zijn. Want ik zag heel veel bezwete lichamen. In deze tijd van het jaar? Ja dus.

Helaas waren er enkele logistieke problemen. Vanaf het 17km punt tot aan de 20km waren alle bordjes gejat. Weg. Balen, want mede daardoor liepen er daar enkele groepen fout. Gelukkig herstelde men zich daarna wel weer, zodat de meeste groepen ongeveer de juiste afstand hebben gelopen.
Helaas was er ook kort na het 26km punt een bordje rechtsaf niet gezet (mea culpa) waardoor een deelneemster uit de voorlaatste groep die zich had laten terugzakken, is gaan dwalen en daardoor pas veel later weer opgepikt is.
Dit gebeuren maakt des te duidelijker: die bordjes zijn niet zalig makend! Blijf bij je groep en ga niet op onbekend terrein solo een eindje rondlopen. Daar kunnen wij als organisatie ook niet alles in oplossen.

Ook zijn er weer enkele spullen gevonden, zie [Algemene info].
Heb je verder nog suggestie of opmerkingen ter verbetering? Mail ons: rtrt@avsprint.nl

Onze fotograaf Frans Vledder wordt steeds sneller, de foto's staan al online! Via Deze Link kan je ze bekijken.

2014, 30Km  2014, 30Km

Met heel de groep 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Ad Akkermans. De kilometerbordjes zetten, dat was oa ook zijn ding.

Frans heeft nog veel meer mooie (sport)foto's gemaakt, die kan je via deze Link bekijken.


 

In de routebeschrijving blijken nog enkele wat kleinere tekstfouten te staan. Op de Route-pagina vind je het gecorrigeerde bestand.
De wijzigingen zijn in blauw aangegeven.

 

    


 

Ondanks het overlijden van Ad, het is moeilijk om zo te zeggen, de Road To Rotterdam gaat door.
Ook Elly heeft aangegeven dat zij er mee door gaat, ook al zal dat niet gemakkelijk zijn.
Na dit nieuwsbericht komen er natuurlijk weer de gebruikelijke meldingen van wat er zoal speelt rondom de RtRt. Vandaar ook dit tussenbericht, met nog een foto die Ad ten voete uit laat zien, dollen met fotograaf Frans Vledder. Altijd in voor een lolletje. Ook dat zullen we missen.

Ad met Frans Vledder 24-3-2013

    


 

Ad Akkermans
Met ontsteltenis hebben we vernomen dat ons kernteam-lid Ad Akkermans plotseling is overleden.
Donderdagavond 6-2-14 werd hij op het eind van de training met zijn loopgroep plotseling onwel. Andere hardlopers waren onmiddelijk bij hem en begonnen direct met reanimeren toen bleek dat ze geen hartslag konden voelen. Maar dit en ook de erop volgende professionele hulp heeft niet mogen baten. Een mooi mens is gestorven, pas 60 jaar oud en zo vol enthousiasme en levenslust. We zijn verbijsterd, het is niet te bevatten.
Wij wensen Elly en hun zoon en dochter ontzettend veel sterkte om dit verlies te dragen.

    


 

Via deze Link kan je nog een serie foto's bekijken.
Ze zijn gemaakt door een buurtbewoner bij het 10km verversingspunt.
Er is helaas nogal vaak wat onscherpte maar we willen ze jullie toch niet onthouden.

    


 

De route van de 30 Km was al eerder bekend, maar door een misverstand nog niet gepubliceerd.
Nu is hij er dan.

Het is weer een mooie route. Een klein stukje langs het Ginneken en op de terugweg door Ulvenhout. En daar tussenin door de mooie Ulvenhoutse en Chaamse bossen.

    


 

En de tweede editie van dit jaar? Het was weer ongelooflijk!
Vorige keer was al goed en nu waren de weergoden ons wéér heel gunstig gezind. En dan ook nog: het deelnemers record van vorige keer is wel erg sterk overschreden. Maar liefst 273 lopers waren er deze keer (incl. de tempomakers).

De foto's spreken voor zich: er werd met enthousiasme gelopen en gefietst.
Slechts 1 deelnemers moest na pakweg 1,5 km al opgeven. En helaas een lekke band bij een van de fietsers, dat was alle schade die er voor deze fantastische trainingsloop te melden viel.

Heb je suggestie of opmerkingen ter verbetering? Mail ons: rtrt@avsprint.nl

Onze fotograaf Frans Vledder heeft weer hele mooie plaatjes geschoten van deze trainingsloop. Via Deze Link kan je ze bekijken.

2014, 25Km  2014, 25Km

Frans heeft nog veel meer mooie (sport)foto's gemaakt, die kan je via deze Link bekijken.


 

De tekst van de 25Km route is licht gewijzigd. Er zat een typefout in het kilometerpunt voor rechtsaf Schalkenveld, dat moet 10,98 zijn.

Bovendien is een extra waarschuwing toegevoegd bij de 3x wildroosters op km-punt 2,8. Deze liggen in een bochtig stukje. Vooral de fietsers moeten (zeker bij nat weer) zorgen dat zij deze roosters goed recht oversteken, anders bestaat er slip- en struikelgevaar.

De wijzigingen zijn voor de duidelijkheid in blauw aangegeven.

    


 

De route voor de 25km trainingsloop is ook bekend.
Op de pagina Routes vind je weer de bekende links waarmee je de kaart- en tekstversie van de route kunt openen of downloaden.
En natuurlijk ook de link naar Afstandmeten.nl zodat je thuis al gemakkelijk de route kunt voor-verkennen door in te zoomen en te schuiven.

    


 

De eerste editie van dit nieuwe jaar is weer uitstekend verlopen.
De weergoden waren ons heel gunstig gezind en dat hadden veel mensen al vroeg in de gaten. Kort na 8:00u was de eerste deelnemer al present bij Sprint. Ja dat betekent natuurlijk een flinke tijd wachten! Een tijdje later begonnen andere deelnemers ook al toe te stromen en die stroom hield maar niet op.

In totaal hebben maar liefst 228 lopers (inclusief tempomakers) aan deze trainingsloop meegedaan. Hiermee werd met de eerste trainingsloop van 2014 een nieuw deelnemersrecord gevestigd.
En het was ook een fantastisch loopweertje. Soms zelfs nog iets te warm, gezien de bezweette koppen die zich na deze 20km weer in de kantine van avSprint lieten zien.
Onder prachtige weersomstandigheden gingen vanaf 9:30 uur de 11 tempogroepen op pad richting Meerlese Dreef. Enkele groepen vormden met meer dan 40 lopers een lange lint op de terugweg over het fietspad langs de Mark.  Regelmatig moest er worden geritst in verband met tegemoetkomende fietsers en lopers.

Verder is alles zonder echte problemen verlopen, al moesten helaas drie deelnemers voortijdig opgeven. Maar zij werden door de EHBO-ers en onze vliegende keep Ad A. veilig terug gebracht naar het clubgebouw van avSprint. Griep en een terugkerende kuitblessure was wat hen in de problemen had gebracht.

Onze fotograaf Frans Vledder heeft weer hele mooie plaatjes geschoten van deze trainingsloop. Via deze Link kan je ze bekijken.

Start van de 20km - 2014 Lopen in de mooie natuur van het Mark-dal

Frans heeft nog veel meer mooie (sport)foto's gemaakt, die kan je via deze Link bekijken.


 

Afgelopen week en ook vanavond (4-1-14) is de website een tijdje onbereikbaar geweest. De oorzaak is niet bekend, maar nu (4-1-14  22:05) werkt het gelukkig weer.

Gelukkig zijn er qua organisatie en ook met het weer geen problemen te melden. We verwachten voor morgen een mooie dag: droog, weinig wind en af en toe een zonnetje..

Nu maar hopen dat de website ook de komende dagen in de lucht blijft zodat we snel de resultaten kunnen melden en dat ook de foto's snel beschikbaar zullen zijn..

Tot morgen!

    


 

Het kernteam van de organisatie van de Road to Rotterdam trainingslopen wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een spetterend Nieuwjaar!
Hopelijk gaan we in 2014 weer een mooie en succesvolle serie trainingslopen neerzetten!

    


 

De 20 en 35 Km routes zullen hetzelfde zijn als die van 2013.
Aan nieuwe routes voor de 25 en 30 km wordt nog gewerkt.

    


 

De nieuwe datums van de Road to Rotterdam Trainingslopen staan nu ook op de site (zie het midden-kader van de Home pagina).

    


 

Hieronder enkele enthousiaste reacties die we mochten ontvangen.
Uiteraard zijn we heel blij met deze feedback. We ontvangen ze als organisatie zijnde, maar de complimenten betreffen vaak dat wat de vrijwilligers hebben waar gemaakt.


Date: Sun, 24 Mrt 2013 18:29:37
Beste Mensen,

De trainingslopen zitten er op. Nogmaals bedankt voor de goede organisatie en we willen nogmaals onze dank en respect uitspreken voor alle vrijwilligers, die de lopen mogelijk hebben gemaakt.
Aangezien wij in de 6.15 groep hebben gelopen, speciale dank aan de begeleidende fiets(t)er en de dames en heren, die als pacers fungeerden.

Groeten,
Judith en Richard.

Verstuurd vanaf mijn iPad


Date: Sun, 24 Mrt 2013 19:46:19
Beste mensen,

Wat zijn de trainingslopen vanuit AVSprint toch altijd goed georganiseerd. Dit jaar heb ik ze gelukkig weer allevier kunnen lopen. Vandaag de laatste en wederom bar en boos slecht weer.
Ondanks dit hulde aan de organisatie en alle vrijwilligers!!! Zonder hen kan zoiets niet plaatsvinden.

Hopelijk weer tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Frank,
Oosterhout


RT @Twinboarder: Bedankt @avsprint #breda
voor de top verzorging op de 35km training, met
@DorinevanBasten . We zijn er klaar voor!
#Ma...

01:42:44 PM maart 24, 2013


RT @Edwin5571: @MarathonRdam @avsprint
bedankt supergoed georganiseerd die testloop
van 35 km vandaag #genieten #loverunning
#MR13

04:52:00 PM maart 24, 2013


To: rtrt@avsprint.nl
Subject: Road to Rotterdam
Date: Mon, 25 Mar 2013 22:01:50 +0100

Beste Organisatie,

Graag wil ik jullie allemaal bedanken voor de perfecte organisatie van de 4 trainingslopen.
Echt super.
Ook tijdens het lopen is er geen ontevreden woord gevallen, behalve dan van het weer maar daar kunnen jullie niets aan doen.
Nogmaals bedankt, vooral ook aan de fietsers en snelheidsmakers van mijn groepje, de 5 min/km.
Ik had hun ook al persoonlijk bedankt maar beter 2x dan helemaal niet.
We gaan vol vertrouwen naar Rotterdam.

Groeten en graag tot volgend jaar. (dan wel met beter weer plannen graag JJJ)
Toon Bax


To: rtrt@avsprint.nl
Subject: RtR 2013 was top!!
Date: Mon, 25 Mar 2013 08:54:25 +0000

Langs deze weg als pacer een welgemeend compliment aan de organisatie.
Wat zaten die 4 duurlopen perfect in elkaar v.w.b de inzet van vrijwilligers en organisatie.
Hier kan Sprint trots op zijn, ik heb het wel eens anders meegemaakt in b.v Vught.
Als pacer heb ik met alle plezier weer een groep mogen begeleiden.

Opvallend was toch enkele opmerkingen van medelopers die al een paar jaar meelopen over de laatste 2 routes.
Ze misten de route van 30 of 35km door de Ulvenhoutse- en Chaamse bossen (o.a Slingerdreef) mensen buiten Breda vonden dit een geweldige streek om door te lopen.
Misschien een idee om deze routes weer op te nemen in de volgende jaren.

Nogmaals dank dat ik als pacer een bijdrage heb mogen leveren.
En voor 2014 ben ik graag weer van de partij.

Groet,
John van der Velden.


 

Lekker snel zijn de foto's van deze trainingsloop al gereed.
En wat een resultaat! Fotograaf Frans heeft zichzelf haast overtroffen deze keer. Hele mooie foto's om naar te kijken en ze geven een prachtig beeld van deze zware maar daardoor toch ook weer mooie dag.
Dat dit soort inspanningen je niet zomaar komen aanwaaien.. of is dat een beetje te sterk gezegde, met dit weer?

Klik HIER.


 

De eerste trainingsloop, de 20 km op 6 januari, bleek uiteindelijk de enige van de vier lopen te zijn geweest die niet onder winterse omstandigheden is gelopen. En ook nu moest de organisatie spoedberaad houden over het al dan niet doorgaan en over de te lopen route.

Het besluit om de loop door te laten gaan bleek uiteindelijk terecht. Alleen de start kon niet op de baan plaatsvinden. De rest van de route is gelopen volgens planning. Hier en daar was het door de sneeuwval enigszins glad en de harde wind maakte het er in het laatste gedeelte ook niet makkelijker op. Toch wisten bijna alle 208 gestarte lopers (inclusief tempomakers) de route te voltooien.
Vanuit Sprint ging de route via de Overaseweg, onder de A16 door naar Effen. Deels via de Rith en achter Fort Oranje door, richting Rijsbergen. Langs de golfbaan via de Hellegat richting Lies.
In Lies door het fietstunneltje (met gladde afdaling) naar het Liesbos. Na een rondje rondom het Liesbos begon het zwaarste stuk. Vanaf Lies via de Rith naar Effen was de harde wind veelal op kop. Gelukkig was de wind tijdens de laatste kilometers, door de woonwijk en de Burgemeester de Manlaan, weer in de rug.

De tocht was door de gladde stukken en de stevige wind zwaar. Maar na bijna twee “ererondjes” op de baan, de warme douche en thee en banaan, maar vooral ook door het gebak dat door het Roparun Team Sprinters was gebakken, was iedereen de ontberingen al weer snel vergeten.
Een prima prestatie van de deelnemers en tempomakers en er waren vele positieve reacties.

En een niet mindere prestatie ook van de fietsers en de bemanning van de verversingsposten en EHBO-ers. Zij hebben ook weer en wind moeten trotseren!
De organisatie is trots op al deze inzet en we kijken met plezier terug op deze 4 trainingslopen van 2013.

Ook achteraf hebben we diverse enthousiaste reacties ontvangen, zie het andere nieuws item.


Info van Dirk, onze vrijwilligers-coördinator:

Morgen gaan we met z'n allen van start voor 4° en alweer de laatste trainingsloop.
Houd er rekening mee dat het kouder kan worden dan de vorige keer. Vooral de fietsers, EHBO en de mensen op de verzorgingsposten zullen hier last van hebben. Trek een paar laagjes kleding aan. lange loopbroek onder gewone broek, wel of geen regen toch een regenbroek enz.). Neem eventueel voor je zelf een thermosflesje warme drank mee.
De weersverwachting voor morgen.
Temp. tussen 9:00 en 14:00 uur -3.1° en 0.0°
Gevoels-temp. -11.0° en -6.4°
Noordoostenwind 5Bft.
Kans op wat neerslag:
Zie ook aan de onderzijde de bijgevoegde mail van onze clubarts.

Bakfestijn Roprarun Team Sprinters: Ook morgen zijn ze weer present voor het goede doel. Dus na afloop iets lekkers bij de koffie of thee?? Neem een goed gevulde portemonnee mee.

Waar het parcours ook een stukje over de Moerdijkse Postbaan gaat, zijn wegwerkzaamheden aan de gang. Het wegdek is eruit gegraven dus het ligt een beetje dieper.
Na inspectie van vanmiddag blijkt dat dit geen enkel probleem oplevert. De wegwerkers hebben het voor het weekend heel netjes achtergelaten en we kunnen er gemakkelijk langs. Ook voor de fietsers gaat het prima.

Dit gaat om het stukje vanaf het Bouwluststraatje tot aan de Sprundelsebaan.
(heenweg 15,20 t/m 15,56) en (terugweg 24,56 t/m 24,93)


 

Wegens het toch vrij slechte weer van de afgelopen tijd was het hoog nodig om het tunneltje bij Effen onder de A16 door, eens te gaan inspecteren.
Maar de angst was onterecht: het is er vrijwel helemaal droog en schoon.
De weersverwachting voor de komende dagen is gunstig, dus we mogen best aannemen dat er a.s. zondag geen enkel probleem zal zijn voor onze doorkomst.
Nog 4 nachtjes slapen...


 

Bakfestijn Team Sprinters Breda tbv de Roparun.

Tijdens de 35Km trainingsloop en na afloop van de trainingsloop zal er in de kantine van AV Sprint ook zelfgemaakt gebak te koop zijn.

Een aantal fanatieke hardlopers en vrijwilligers van AV Sprint doet jaarlijks mee met de Roparun onder de naam Team Sprinters Breda.
De stichting Roparun ondersteunt diverse doelen die zich bezighouden met het welzijn van mensen die kanker hebben.
Door onder meer het verkopen van zelfgemaakt gebak tijdens de trainingsloop probeert Team Sprinters Breda geld in te zamelen voor dit goede doel. De taarten en gebak worden door familie, vrienden en bekenden die Team Sprinters ondersteunen, zelf gebakken of aangeschaft en kosteloos aan het team ter beschikking gesteld. De totale opbrengst van de gebakverkoop gaat dus volledig naar het sponsorbedrag dat Team Sprinters overmaakt naar Stichting Roparun.
Zie voor eventuele nadere informatie ook: www.teamsprinters.nl.


 

Er is een volledig nieuwe route voor de 35Km trainingsloop van 24-3-2013.

Let op: Uiteraard is deze route op dit moment nog onder voorbehoud.
Houd de berichtgeving in de gaten voor eventuele aanpassingen die altijd nog nodig zouden kunnen zijn.


 

De foto's van fotograaf Frans Vledder zijn weer beschikbaar. Klik HIER.

Oei, die route ziet er ingewikkeld uit! Nou dat valt wel mee hoor. Mooie sneeuwlandschappen hadden we in elk geval weer.

   


 

Voor zondag 24 februari 2013 stond de 30Km trainingsloop op het programma.

Dat was schrikken, zondagochtend vroeg toen de gordijnen open gingen!
Het was helemaal wit, het had dus toch wel flink gesneeuwd. Snel aankleden en op straat gaan voelen of het glad was op de klinkers in de straat. Niet heel erg alarmerend maar ook niet jofel. De gedachte is gelijk: hoe zal het op andere plekken zijn? Zal dit acceptabel zijn om de lopers en fietsers overheen te laten gaan?
Op weg naar Sprint op diverse plaatsen polshoogte genomen, conclusie: op klinkers kan het lastig zijn, maar gelukkig gaat de route voornamelijk over asfalt wegen en fietspaden.
Bij Sprint gelijk crisisberaad van het kernteam: kan het doorgaan of moeten we afgelasten?
In onderling overleg en op basis van andere verkregen informatie, is besloten om het een GO te geven.

Alle vrijwilligers die zich aangemeld hadden druppelden binnen. De ervaring op de weg waren verschillend, maar iedereen bevestigde dat het goed te doen zou zijn.
Aan de opkomst van lopers was ook niets mis, in totaal hebben toch weer zo’n 160 lopers (inclusief de tempomakers) de tocht volbracht.
Door enkele ziekmeldingen van vrijwilligers moesten twee tempogroepen worden samengevoegd tot één.
Helaas zijn er toch enkele valpartijen geweest, zowel van fietsers als van lopers en moesten enkele mensen met blessureklachten worden opgehaald of werden zij door EHBO-ers bij Sprint afgeleverd. Dat blijven toch de vervelende zaken die kunnen optreden.
Maar verder waren er weer veel enthousiaste reacties van deelnemers die we na afloop in de kantine mochten vernemen en hieronder ook enkele emails die we hebben ontvangen. Mensen waren zeer tevreden dat er gelopen kon worden en hadden niet verwacht zoveel enthousiaste vrijwilligers aan te treffen.

Het was weer een mooie tocht waar velen met genoegen aan terugdenken.
Hopelijk kunnen we snel de foto's op de site zetten.
Alle vrijwilligers weer heel hartelijk bedankt voor jullie fantastische inzet en op naar de volgende en tevens laatste trainingsloop van dit jaar: de 35Km op zondag 24 maart. Start 9:30.
Enkele reacties:


Date: Sun, 24 Feb 2013 15:29:37
Beste organisatie,

Ik wil jullie bij deze hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie van de 30km trainingsloop van vanmorgen! Ondanks het uitdagende weer werden we perfect door het landschap geleid en elke 5km van een drankje voorzien. Nogmaals bedankt en graag tot 24 maart als de 35km op het programma staat!

Vriendelijke groet,
Sander
Breda


Date: Sun, 24 Feb 2013 16:24:04
Beste organisatie,

Ik wil laten weten dat we weer enorm van de route hebben genoten. De pacers en vrijwilligers hebben ons ondanks het weer maar weer mooi door de 30 km geloodst. Bedankt voor de goede organisatie en begeleiding.
Graag weer tot de volgende keer in hopelijk iets meer lenteweer!

Sportieve groetjes
Judith


 

Na het definitief uitzetten van de 30Km route zijn er in de beschrijving enkele kleine tekstaanpassingen en kilometerstand-correcties. Het zijn slechts kleine aanpassingen. Om ze duidelijk te maken zijn ze blauw gekleurd.
De kaart is ongewijzigd.

Zo'n 150m na de 10Km resp. 20Km verversingspost gaat de route op het kruispunt rechtdoor naar de 12Km resp. linksaf naar het 22Km punt. Dit zal ter plaatse duidelijk worden aangegeven, zodat er geen twijfel of vergissingen nodig zijn.

Vandaag was het koud, maar mooi weer.
Voor zondag hopen we ook op mooi weer en we gaan er weer helemaal voor!


 

In de routebeschrijving van de aanstaande 30Km training zijn twee kleine tekst-updates aangebracht:
15.42 km - Toegevoegd aan de beschrijving (was bij uitwerken weggevallen).
17.81 km - Duidelijk gemaakt dat asfaltweg moet worden genomen (omdat naambordje straatnaam ontbreekt).


 

De foto's van fotograaf Frans Vledder waren helaas ietsje vertraagd, maar zijn nu beschikbaar. Klik hier.

In de kantine was het warm maar onderweg was het koud en vooral voor de vrijwilligers was het afzien.

      

 

De foto's van de fotograaf zijn helaas iets vertraagd. We hopen ze zo snel mogelijk te kunnen plaatsen.

Intussen alvast enkele foto's van onze vliegende keep Ad A. Klik hier.

 

Om half tien werd het startschot gelost voor de 25 kilometer. Het oorspronkelijke parcours was door de sneeuw op een aantal punten niet beloopbaar. Daarom was er op het laatst een alternatieve route uitgezet, die op het allerlaatst tussen 16 en 17 km ook nog moest worden aangepast.

In de weersvoorspelling werd het al genoemd: het zou warm water kunnen gaan regenen. En dat heeft het ook gedaan.

Helaas, bij inspectie vanmiddag tijdens het bordjes zetten, bleek dat zowel de oorspronkelijke als de alternatieve route door Galder ondoenlijk zijn. De straat Gaarshof is slecht bereikbaar en zelf ook nogal onbegaanbaar voor ons.
Het alternatief is dat we bij het hoofdkruispunt (16,6Km) gelijk links gaan. Maar dan komen we een kleine 200m tekort in afstand.
Er zijn twee mogelijkheden:
a.  gewoon voor lief nemen en linksaf slaan (=bijna 200m te kort) 
 b. bij het hoofdkruispunt even rechtsaf slaan en na ca. 100m omkeren (=afstand klopt).

Op zaterdag 26/1 moet het nog duidelijk worden hoe het ter plaatse is, maar er is en grote kans dat de route een klein beetje aangepast gaat worden in Galder. Het stuk nabij het 17Km punt is slecht. Als oplossing daarvoor kunnen we misschien net daarvoor linksaf gaan, de Gaarshof in. En op het eind van die straat rechtsaf, richting cafe "Kruispunt Galder", waar we dan weer op de oorspronkelijke route zitten. Het 17Km punt ligt dan halverwege de straat Gaarshof (zie onderstaand plaatje voor een impressie). Het lengteverschil is verwaarloosbaar.
Maar let op: dit 'straatje om' moet nog bevestigd worden!
En als het door gaat, dan zal het goed uitgepijld worden en bij de briefing op zondagochtend verteld worden.

De nieuwe alternatieve route is er! We hebben een route kunnen realiseren die vrijwel ijsvrij is. Helaas zit er nog een kort stuk in dat glad is. Dat is een stukje van ca. 300m in Galder, in de buurt van het 17Km punt. Helaas ontbrak de tijd om ook nog dit stuk te ondervangen en toch alles op tijd gereed te krijgen. Let op de nadere instructies die op zondag worden gegeven hoe hier mee om te gaan.

Naar de vrijwilligers is in eerste instantie een kaart en beschrijving gemaild waarin het Start- en Finish-gedeelte niet klopte. Er is een extra detailkaartje beschikbaar om de uiteindelijke situatie goed te kunnen bekijken. Klik hier.

.

Woensdag 23-1-13 wordt de alternatieve 25Km route gecontroleerd en indien okay als zodanig uitgezet. Na afloop hiervan is dus bekend of deze route goed genoeg bruikbaar is om zondag te gebruiken. Als het goed is wordt dan eind van de dag de route op de website gepubliceerd. De vrijwilligers zullen ook per email worden geïnformeerd.
Fingers crossed and thumbs up...

Met betrekking tot de route voor de 25Km training van aanstaande zondag: zoals deze nu op de website gepubliceerd staat heeft hij enkele moeilijke plekken. Het is niet zeker wat het weer de komende dagen zal doen en of er verder nog iets aan de gesteldheid van die moeilijke plekken zal veranderen. Maar het zou dus best kunnen dat er een alternatieve route gebruikt zal moeten worden als het niet verbetert. Houd daarom deze website in de gaten voor nadere informatie. De vrijwilligers van de RTRT-organisatie zullen daarnaast ook via de mail worden geïnformeerd.

De huidige route heeft het kenmerk 925514 op Afstandmeten.nl.  Als er een alternatieve route komt dan zal deze vrijwel zeker een ander kenmerknummer hebben en daarmee dus goed herkenbaar zijn.

Dus houd onze site in de gaten!

Er zijn hele mooie foto's gemaakt en die staan nu online. Klik HIER.
Ze geven een hele mooie impressie van deze 20Km loop

 

En nog enkele foto's van Ad, klik hier.
Jammer dat enkele nogal bewogen zijn, maar toch..

.

Vandaag, 6-1-13 is weer de eerste editie van de trainingslopen gelopen over een afstand van 20Km. En het was weer een mooie editie! Om de foto's te bekijken, klik HIER.

Onder prima loopomstandigheden (rustig weer, licht bewolkt en 8 graden celsius) vertrokken de 11 groepen om half tien vanaf het terrein van AV Sprint voor de 20 kilometer. De 22 tempomakers en de 183 lopers en loopsters liepen via de Overaseweg langs de Galderse Meren richting Meersel-Dreef. Op de grens Nederland-België werd het fietspad langs de Mark genomen richting Breda.
Ondanks het zachte weer viel het aantal tourfietsers op het fietspad gelukkig mee.

Hier vind je wat informatie en de links naar de foto's van voorgaande edities van de Road To Rotterdam Trainingslopen.Road to Rotterdam training 25 maart 2012 - 35 km

Zondag is de vierde en laatste trainingsloop Road to Rotterdam gelopen. Hier alles over de route, de sfeer en de foto's!

Om 10 uur vertrokken de atleten, verdeeld over diverse tijdgroepen, bij AV Sprint om een afstand ven 35km af te leggen. De weergoden waren ons goed gezind, +/- 10° , licht bewolkt en een zacht windje, goed loopweer dus. Deze route ging voornamelijk over lange rustige buitenwegen. Een mooi parcours als laatste lange voorbereiding op de marathon over 3 weken. Na de atletiekbaan verlaten te hebben ging het direct het Mastbos in op weg naar het fietspad langs de Mark. Bij het 5 km punt verliet men de Mark richting Ulvenhout om door weidegebied via de Strijbeekseweg en Goorheining langs het bos over de Heistraat het 10km punt te bereiken. Hierna ging het voornamelijk weer door weidegebied richting Chaam, door het centrum op naar het 15km punt. Via de Wildertstraat ging het naar de bosrand en langs het bos bereikte men de Gilzeweg. Verder naar het 20 km punt en daarna via de lange Bredaseweg overgaand in de Chaamseweg,25 km punt terug richting Ulvenhout. Over de carpoolplaats en de rotonde via de Koekelberg en een zandpad bereikte men weer het fietspad langs de Mark. Links af brug over en daarna rechtsaf verder door het Markdal. Langs de SBB boerderij bereikte men de Galderseweg, steken over en gaan de Bouvignedreef in. Hier was het 30km punt. Net voor het 31km punt kon men kiezen om rechtdoor te lopen voor de verkorte route, +/- 32, km of rechts afslaan voor de 35 km. Hiervoor ging men dan via de Huisdreef, Burg. Kerstenlaan, Duivelsbruglaan en Bouvignelaan om weer bij de Bouvignedreef uit te komen. Na +/- 33km passeerde men weer de verversingspost van de 30 km en gaan nu ook rechtdoor tussen de slagbomen door. Rechtsaf de Torendreef in, weg oversteken en dan na nog een 300 op de baan is de 35 km volbracht.Hier aangekomen kon men in het zonnetje bijkomen van deze lange tocht.

Alle vrijwilligers van de Road to Rotterdam Breda wensen de deelnemers aan de Marathon van Rotterdam veel succes toe.

Bekijk de foto's op Flickr.


 Road to Rotterdam training 4 maart 2012 - 30 km

Op 4 maart 2012 was de trainingsloop van 30 km.
Hier vind je een slideshow van foto's van deze Road to Rotterdam training. Als je de foto's individueel wilt bekijken, volg dan deze link.


 Road to Rotterdam training 12 februari 2012 - 25 km

Bij een temperatuur van 5 tot 3 graden onder nul is op 12 februari de tweede trainingsloop Road to Rotterdam 2012 in Breda gelopen. De 25 km ging over een prachtig en goed te belopen route in een winters landschap vanaf het terrein van AV Sprint, via de Rith, Vloeiweide, Rijsbergen, fietspad langs rivier de Aa of weerijs en via Effen weer terug naar Sprint. Ondanks de kou en de concurrentie van de wedstrijd in Schoorl waren er toch 165 deelnemers.

Op 4 maart 2012 is de trainingsloop van 30 km. Zie hier voor de route van 4 maart.

Hier vind je een slideshow van foto's van deze Road to Rotterdam training. Als je de foto's individueel wilt bekijken, volg dan deze link. Road to Rotterdam training 20 maart 2011 - 35 km

zondag, 20 maart 2011 17:13
35km_2011.jpg    Vandaag ging de laatste Trainingsloop uit de serie Road to Rotterdam van start. 159 Deelnemers gingen op weg voor 35 km. De laatste lange afstand, als voorbereiding op de ABN Marathon van Rotterdam op zondag 10 april.

De route van vandaag ging voornamelijk over rustige en lange buitenwegen. Een mooi parcours ter voorbereiding van de marathon over drie weken.
De deelnemers vertrokken bij Sprint en gingen op weg richting het zwembad Wolfslaar. Van hieruit ging men verder naar Bavel.
Door het weide buitengebied van Bavel ging de route verder naar Molenschot. Dwars door het dorp gingen de lopers en eenmaal het dorp uit ging de weg weer verder, richting Gilze. Dit dorp passeerden de lopers en ze gingen verder, de richting van Chaam op. Zover hoefden ze niet te komen.
Via de Kleine Slingerdreef ging de route over een lange verharde weg door het bos naar Ulvenhout. Hier aangekomen bij de rotonde konden de deelnemers van de 6.15 en 6.30 kiezen voor een kortere route over 32 km.
Deelnemers die voor voor de 35 km kwamen liepen het Markdal in en gingen via de Reeptiend naar de Galdersweg. Na een tweetal kilometer over het fietspad kon men bij ‘de Kluis’ het bos in en via het lange en brede bospad van de Lange Dreef terugkeren naar Sprint.
Hier aangekomen kon men in het zonnetje bijkomen van deze lange tocht.

Foto’s van vandaag kun je hier bekijken.

Namens alle vrijwilligers van de Road to Rotterdam Breda wens ik de deelnemers aan de Marathon van Rotterdam veel succes toe.
Peter Loonen,
voorzitter Road to Rotterdam Trainingslopen Breda.


20-12-2012 Een eerste voorlopige versie van de website is gelanceerd, ondanks technische problemen bij de provider.

21-12-2012 Pfioe, de technisch problemen bij de provider zijn hopelijk opgelost. Een nieuwe versie van de site is nu on-line. Nu maar hopen dat het goed blijft...