RTRT Headerfoto

De 25km trainingsloop van morgen, 9-2-2020 is AFGELAST!

Met spijt moeten wij melden dat wegens de stormverwachting de trainingsloop is afgelast.
Dit is in samenspraak met de centrale organisatie in Rotterdam. Zie hun nieuwsbericht hieronder en check de social media.


Nieuwsbericht 
De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast

De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam (locatie Dordrecht) voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast. De organisatie acht het niet verantwoord om de lopers van start te laten gaan onder onstuimige weersomstandigheden (code oranje). Er is te veel en te harde wind, de windkracht is oplopend tot 8 met windstoten tot 110 km per uur. Uiteraard betreuren wij dit, maar de veiligheid van de lopers en vrijwilligers en andere betrokkenen staat altijd voorop. Om die reden verzoeken wij u niet naar de atletiekverenigingen: AV Sprint (Breda) en Fortius (Dordrecht) te komen.

www.nnmarathonrotterdam.nl/nieuws/

En reacties op Facebook


 

Aanvulling op het onderstaande:

Er is contact geweest met de organisatie in Rotterdam die de diverse RtRt's begeleidt. Zij nemen morgen (zaterdag 8/2) om 10:00 de beslissing over het wel of niet doorgaan van de trainingslopen. Dat geldt dan voor alle locaties. Wij worden daar morgen over gebeld.
Mocht "Rotterdam" voor doorgaan besluiten, dan kunnen wij hier in Breda eventueel nog besluiten voor afgelasting, als wij het toch niet verantwoord zouden vinden.

Dus opnieuw:
Deelnemers: houd onze website in de gaten!
Vrijwilligers: houd je email in de gaten!

 


De weersvoorspelling voor zondag ziet er niet best uit. Regen en harde wind.

Op dit moment gaan we er nog van uit dat het echte stormachtige pas wat later op de dag zal zijn. En dat er voor nu nog geen zwaarwegende reden is om de 25km trainingsloop nu al af te gelasten.
Maar houd deze website in de gaten, want dit is het enige communicatiemiddel dat we hebben richting de deelnemers!

Ben je een van onze vrijwilligers, houd dan zowel deze site als je email goed in de gaten. Want we weten niet zeker wát en wannéér we dingen kunnen melden.

En het gaat er natuurlijk allemaal om dat we de veiligheid willen kunnen bieden voor zowel de deelnemers, maar vooral ook voor de vrijwilligers. Daarbij vooral te denken aan de fietsers en verzorgingspost mensen. Zij zijn relatief veel kwetsbaarder. Lopers kunnen er meestal wat makkelijker mee omgaan.

 

En dan nog twee opmerkingen mbt het parcours:

** Bij het begin van de Ballemanseweg (van 14,9km tot het kruispunt in Galder) stond vandaag nog een wegafsluiting aangegeven. Maar de weg was vandaag wel doorgankelijk en de verwachting is dat de wegwerkers op vrijdag toch niet meer de zaak op zijn kop zullen zetten. Dus als het goed is zullen we daar op zondag 'gewoon' langs kunnen.
Ook wat dit betreft: houd de info in de gaten!

** De oversteek bij voorheen Café Knooppunt Galder (17,7 km):
De situatie is gewijzigd! Let op het verkeer!
Op wat eerst het fietspad was, is bij het einde van het café een voetgangers-chicane met hekjes geplaatst. Dus effectief is ter hoogte van het café, wat eerst fietspad was nu voetpad geworden.
Ná het café is het fietspad zoals vanouds.

Daarom nu bij het kruispunt niet meer recht oversteken zoals we tot nu toe deden, maar eerst gewoon rechtsaf slaan en ca. 20m op de rijweg. Ter hoogte van het einde van het café nu oversteken, dus vóór het haagje blijven, en het fietspad ter linkerzijde van de weg vervolgen.
Deze oversteek staat zo ook op de rijweg aangegeven.


 

Correctie: de sportmassage is niet meer beschikbaar.

 


Na de trainingsloop kan je weer lekker gebak kopen, en dat ook nog eens voor het goede doel! Klik hier voor de FLYER.
En je kan je na elke trainingsloop je laten masseren. Klik hier voor de FLYER.
Álle inkomsten zijn voor het goede doel van de Roparun!

Team Sprinters Breda logo 

Team Sprinters - Lekker gebak voor het goede doel!     

Al het geld wat ingezameld wordt gaat naar de Roparun.
De Roparun zet zich in om het leven van mensen die met kanker te maken hebben (of hebben gehad) zo comfortabel mogelijk te maken en draagt bij aan de bestrijding van kanker.

Je kunt Teamsprinters ook steunen door je bijdrage over te maken naar bankrekening:
NL19 INGB 0006863010 t.n.v. Stichting Teamsprinters Breda.

 


 

 

De weersvoorspelling beloofde op zich wel een mooie dag, ook al zou het in de ochtend eerst nog koud zijn en pas in de loop van de dag wat oplopende temperaturen.
Maar het was wel even schrikken toen 's-ochtends bleek dat het in de nacht toch nog wat geregend had en dat de temperatuur ook nog eens onder nul was gedoken. Dat bleek al snel bij Sprint: de Mondo-baan was op het voorste deel flink glad. Dus konden we niet starten op de plek bij de tribune die het eigenlijk moet zijn bij deze 20km. Dan maar gestart bij de fietsenstalling zoals we wel vaker doen. Alleen betekende dit dat de 1e kilometer ca. 100m korter was dan wat het hoort te zijn.
Bij de briefing uiteraard wel een waarschuwing uitgedaan om uit te kijken voor mogelijke gladheid, vooral in het buitengebied.

Maar ik kreeg het toch wel wat benauwd toen een tijdje na de start er signalen binnen kwamen dat het o.a. op het Markpad hier en daar goed glad zou kunnen zijn. Duimen!
Gelukkig is alles goed gegaan en is iedereen zonder kleerscheuren of valpartijen weer veilig bij Sprint teruggekeerd.

De opkomst was met 306 mannen en vrouwen (incl. pacers) weer op record-niveau. Dat zien we met gemengde gevoelens aan want we willen niet verder groeien.

Opnieuw heeft Frans Vledder een mooie reportage afgeleverd. Mooie gezichten en hele mooie composities en invalshoeken.
Je vindt zijn foto's hier:  https://photos.app.goo.gl/efC4EANx6vd5wMKc9

 


 

 

raw logo1

Tijdens de trainingslopen 2020 zal RAW met een stand bij ons aanwezig zijn om gezonde voeding te promoten, in het algemeen, maar vooral bij het sporten.
In de stand met producten zoals repen, dadels/noten of een shake.

En je krijgt de gelegenheid om je aan te melden als RAW Runner bij de Rotterdam Marathon...
Nadere info volgt.