RTRT Headerfoto

De 35km trainingsloop van zondag, 15-3-2020 is AFGELAST!

Met spijt moeten wij melden dat wegens de ontwikkelingen rondom het Corona virus, de trainingsloop is afgelast.
Om dezelfde reden heeft het algemeen bestuur van Sprint ook de gehele locatie gesloten verklaard, minimaal tot een met komende zondag.


Naar verwachting zal ook de centrale organisatie in Rotterdam het nieuws verspreiden dat de trainingsloop in Breda voor zondag 15 maart 2020 is afgelast.


 

 

Vooraf was het toch weer een beetje tenen knijpen: wordt het storm en regen en kan het wel door gaan? Of gaat het nog een beetje meevallen?
En gaat het lukken met de wegwerkzaamheden in het Ulvenhoutse bos waarbij een aantal van “onze” fietspaden worden opgebroken (en na komende week grotendeels niet eens meer zullen bestáán). 

Nou die wind was er wel, maar het was over het algemeen toch goed te doen, zo klonken de geluiden na afloop. En het bleef droog, ook wel lekker. En soms zelfs een klein zonnetje.
Het probleem zat hem eigenlijk meer bij de lopers. Vrij veel uitvallers die opgehaald moesten worden, met allerhande klachten.

Met de route-aanpassingen lukte het over het algemeen best goed, er is in al die jaren bij elkaar nog nooit zoveel gele verf op de weg gespoten als deze ene keer. In het bos zijn de sporen grotendeels alweer uitgewist en opgeruimd. Op de andere plekken moet de regen zijn werk nog doen.

Via onderstaande link zie je alle foto’s van vandaag. Het is weer een hele mooie en zeer omvattende reportage geworden. Heerlijk om weer terug te kijken. 
https://photos.app.goo.gl/4t4XMJLdFZnZWxJn8.


 

Ivm een omgewaaide boom over het fietspad nabij de 23km, is de route in het laatste stuk van het Ulvenhoutse bos aangepast. Zie de kaart en beschrijvingen op de [Routes] pagina.


NB.
Daarnaast zijn er wegwerkzaamheden aangekondigd in de Ulvenhoutse en Chaamse bossen. Die zouden blijkbaar eigenlijk al begonnen zijn, maar dat is nog niet zo.
Nou maar hopen dat men dat ook nog niet gaat doen in de komende twee dagen...


 

Na inspectie vanochtend en route uitzetten vanmiddag, blijkt dat de weg-aannemer toch al aan de gang gegaan was. Maar gelukkig nog pas heel weinig.
Net na het 21km punt maakten we altijd een klein vierkantje linksaf. Dat is nu al wel opgebroken.
Maar gelukkig kunnen we 15 meter verder wel gewoon linksaf, langs de slagboom en daarachter vervolgt zich het fietspad zoals voorgaande jaren (hier wel even ritsen want het is smal langs de slagboom).

Ook bij de 21,66 en 21,75 km-punten heb ik de route-tekst en de kaart beter kloppend gemaakt, zie de pagina [Routes] versie 3.
Zowel bij de 21.66 als bij 23,98(tunneltje) zijn er pijlen op de weg gespoten om je te helpen.


 

De 25km trainingsloop van morgen, 9-2-2020 is AFGELAST!

Met spijt moeten wij melden dat wegens de stormverwachting de trainingsloop is afgelast.
Dit is in samenspraak met de centrale organisatie in Rotterdam. Zie hun nieuwsbericht hieronder en check de social media.


Nieuwsbericht 
De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast

De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam (locatie Dordrecht) voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast. De organisatie acht het niet verantwoord om de lopers van start te laten gaan onder onstuimige weersomstandigheden (code oranje). Er is te veel en te harde wind, de windkracht is oplopend tot 8 met windstoten tot 110 km per uur. Uiteraard betreuren wij dit, maar de veiligheid van de lopers en vrijwilligers en andere betrokkenen staat altijd voorop. Om die reden verzoeken wij u niet naar de atletiekverenigingen: AV Sprint (Breda) en Fortius (Dordrecht) te komen.

www.nnmarathonrotterdam.nl/nieuws/

En reacties op Facebook